Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Υπό διάλυση τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα!



 Υπό διάλυση τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα!

Επείγουσα επιστολή προς τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας στέλνει η ΕΣΑμεΑ, την ώρα που προετοιμάζεται η κατάληψη των χώρων του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Άρτας από υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως καταγγέλλει ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Άρτας. Την ίδια χρονική στιγμή με σχετικό έγγραφό του το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Βοιωτίας στέλνει κραυγή αγωνίας για τη διάλυση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Θήβας, το οποίο δεν δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες που παρείχε βάσει του αρχικού σκοπού ίδρυσής του. Λίγες μέρες νωρίτερα η ΕΣΑμεΑ είχε καταγγείλει τη διάλυση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χαλκιδικής από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατά τη θέσπιση των διατάξεων του ν.4025/2011 τοποθετήθηκε και εξέφρασε τους φόβους της για την επικείμενη διάλυση του Δημόσιου Τομέα Κοινωνικής Φροντίδας και Υποστήριξης και την προετοιμασία «κακοποίησής» του. Δυστυχώς αυτοί οι φόβοι επιβεβαιώνονται από την ίδια την πραγματικότητα.

Τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με την μετονομασία τους σε Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και την υπαγωγή τους στα Νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν μόνο την έλλειψη στελέχωσης επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού αλλά και τις διαθέσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων να καταπατήσουν τους χώρους των ΚΕΚΥΚΑμεΑ. Όπως εύστοχα αναφέρει στην επιστολή του ο Σύλλογος ΑμεΑ Άρτας έχουν σχεδιαστεί διαμορφωθεί και εξοπλιστεί με ακίνητα και κινητά στοιχεία με ένα συγκεκριμένο σκοπό και στόχο που δεν είναι άλλος από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών αποθεραπείας-αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης των ατόμων με αναπηρία.

Η αποϊδρυματοποίηση και κοινωνική επανένταξη των ατόμων με αναπηρία που αποτελεί κυρίαρχο αίτημα του αναπηρικού κινήματος και ο διαρκής αγώνας για την ίδρυση των ΚΕΚΥΚΑμεΑ και την παροχή υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία που διαβιούν στην Περιφέρεια δεν μπορεί να ακυρωθεί εν μια νυκτί. Ούτε οι επιταγές του μνημονίου για την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας απαιτούν την κακοποίηση έως και διάλυση του τομέα Κοινωνικής Φροντίδας.

Δώστε λύση τώρα!

Το αναπηρικό κίνημα είναι σε εγρήγορση και θα αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο για να μην επιτρέψει τη διάλυση του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και ενός θεσμού αναγνωρισμένο από την Κοινωνία όπως είναι τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ.

 Esamea Ncdp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου