Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ε.Σ.ΑμεΑ: Ο αγώνας στα ΚΕΠΑ συνεχίζεται

 Ε.Σ.ΑμεΑ: Ο αγώνας στα ΚΕΠΑ συνεχίζεται

Η διάταξη που αφορά στην καταβολή χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας για ένα εξάμηνο, εφόσον ο συνταξιούχος αναμένει να εξεταστεί από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ για την ανανέωση του δικαιώματος χορήγησης της σύνταξης συμπεριλαμβάνεται στο ν. 4144/2013.

Η διάταξη αυτή αποτελεί μερική ικανοποίηση του αιτήματος της Ε.Σ.ΑμεΑ. με το οποίο ζητούσε να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η οικονομική εξόντωση των αιτούντων στα ΚΕΠΑ την πιστοποίηση αναπηρίας τους, προκειμένου να συνεχιστεί η χορήγηση σύνταξης ή πάση φύσεως αναπηρικού επιδόματος (προνοιακού, εξωϊδρυματικού, απολύτου αναπηρίας κ.λπ.).

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. απευθύνθηκε προς τη Βουλή κατά την ψήφιση της επίμαχης διάταξης και σημείωσε τα εξής:

- Το άρθρο 66 ικανοποιεί μερικώς το αναπηρικό κίνημα αφού δεν συμπεριλαμβάνει τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων των οποίων το επίδομα αποτελεί μοναδικό μέσο επιβίωσης.
- Η ισχύς του άρθρου 66 λήγει την 31-10-2013 αναιτιολόγητα αφού δεν διαφαίνεται η δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ έως αυτή την ημερομηνία
- Το άρθρο 66 δεν λαμβάνει πρόνοια για την ανανέωση του βιβλιαρίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αιτούντων για την ανανέωση έμμεσης ασφάλισης για λόγους αναπηρίας ή ανανέωσης βιβλιαρίου απορίας κ.λπ.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί τη βελτίωση αυτής της διάταξης ούτως ώστε αυτή να καταστεί προστατευτική για κάθε άτομο με αναπηρία από την αναποτελεσματική εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας.
Esamea Ncdp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου