Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 50.000 ΑΝΕΡΓΩΝ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ



 

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της απόφασης για την απασχόληση σε διάφορους φορείς του δημοσίου ως και 50.000 ανέργων. Οι πολίτες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως και επτά μήνες με σύμβαση. Η πρόσληψη θα γίνει με κριτήρια.


Το πρόγραμμα απασχόλησης που χρηματοδοτείται με 170 εκατομμύρια από την Ε.Ε. μπαίνει μπροστά μέσα στις επόμενες ημέρες με την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών.

Οι 50.000 θέσεις που αναμένεται να καλύψει συνολικά δεν θα ανοίξουν με μιας αλλά σταδιακά και ανάλογα με τις ανάγκες των φορέων.

Οι προσλήψεις αφορούν σε ανέργους και θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:


Τα κριτήρια για την πρόσληψη ανέργων Διάρκεια ανεργίας Ετήσιο εισόδημα (ατομικό και οικογενειακό) Ηλικία Οικογενειακή κατάσταση Εκπαίδευση


Επί της ουσίας πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε διάφορες υπηρεσίες που έχουν έλλειψη προσωπικού.

Οι συμβάσεις και τα ποσά Εργασία ως και 7 μήνες Μισθός ως 490 ευρώ για άτομα άνω των 25 ετών Μισθός ως 427 ευρώ για άτομα κάτω των 25 ετών

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου