Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

"...να σταματήσουν οι μαθητές να χάνουν ώρες από τα μαθήματά τους για συνδικαλιστικές ανάγκες"...(ενώ μπορούν να τις χάνουν άνετα από έλλειψη εκπαιδευτικών)...88 ημέρες άδεια τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε από Ε.Ε.Π κε Υπουργέεεε...

  
 Δελτίο Τύπου Υ.ΠΑΙ.Θ

Εκτός σχολικού ωραρίου εφεξής οι γενικές συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Εκτός σχολικού ωραρίου θα πραγματοποιούνται εφεξής οι Γενικές Συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου.
Η απόφαση εφαρμόζει το νόμο και συγκεκριμένα την παράγραφο 3 του άρθρου 16 του Νόμου 1264/1982, όπου ορίζεται ότι: «Οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις της πιο αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης, όπως αναφέρεται στην παρ. 1 του άρθρου 6 σε κατάλληλο χώρο του τόπου εργασίας…».
Σκοπός της απόφασης, στη σημερινή εποχή των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών, είναι να σταματήσουν οι μαθητές να χάνουν ώρες από τα μαθήματά τους για συνδικαλιστικές ανάγκες, καθώς αυτές μπορούν να καλυφθούν εκτός του χρόνου απασχόλησης των συνδικαλιστών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ κου ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου