Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ(ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας προτείνουμε να κάνετε μια φωτογραφική βόλτα στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Μαγνησίας στο Βόλο και στις εγκαταστάσεις του.

Πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας αξίζει να επισημανθεί το γεγονός πως το εν λόγω ΚΕ.Δ.Δ.Υ, όπως και όλα τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας, επισκέπτονται προς αξιολόγηση, υποστήριξη κ.λ.π μαθητές ΑμεΑ, μαθητές με σοβαρά κινητικά προβλήματα, οι οποίοι μεταφέρονται στο πατάρι στα χέρια των γονέων τους.


Τέλος πληροφοριακά πρέπει να αναφέρουμε πως οποιαδήποτε ομοιότης με δομές άλλου τύπου(σωφρονιστικά καταστήματα, κέντρα κράτησης κ.λ.π) είναι τελείως συμπτωματική.

 Θα επανέλθουμε.

Β.Β


 

3 σχόλια:

  1. Να πούμε ότι ενώ κάνουμε τεστ, πίσω παίζουν μπάσκετ. Ακόμη, τρέχουν νερά όταν βρέχει κι η τουαλέτα είναι σε διάδρομο του δίπλα σχολείου. Στο χώρο βρεθήκαμε με επιτακτική διαταγή της κας Πραντζου-Κανιούρα και παρά τις αγωνιώδεις επισημάνσεις μας για το ακατάλληλο του χώρου. Έτσι, το ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας, από πρότυπο (με ροογράμματα εργασίας, πρότυπες φόρμες, βάση δεδομένων, ιστοσελίδα, όταν οι άλλοι ακόμα δεν είχαν, κατήντησε... κατάντημα. Στη διάθεσή σας για περισσότερα και είναι πολλά. Αργύρης Μπίρης ΥΓ Και τις πινακίδες με συνάδελφο τις φτιάξαμε λόγω έλλειψης χρημάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα ιστορικό της υπόθεσης με την επισήμανση των προβλημάτων που καθιστούν το χώρο ακατάλληλο για να στεγασθεί τέτοιου είδους "ευαίσθητη" δομή σαν το ΚΕ.Δ.Δ.Υ θα ήταν χρήσιμο για να συνταχθεί ένα κείμενο που θα προωθηθεί σε βουλευτές, πολιτικά κόμματα, δημοσιογράφους αθηναϊκών εφημερίδων κ.λ.π, ώστε να αναγκασθούν οι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να προβούν στην μετεγκατάσταση του ΚΕΔΔΥ.

      Διαγραφή
  2. Στείλαμε και τότε σε ΟΛΟΥΣ επισημάνσεις. Και έψαξα ως αναπληρωτής προϊστάμενος ΠΑΝΤΟΥ. Δυστυχώς, η κα Πράντζου ήταν ιδιαίτερα πιεστική και δεν υποβοήθησε στο παραμικρό. Ο δήμος Βόλου κώφευσε παντελώς, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έκανε τον... κινέζο και τελικά, δια πράξεων και παραλείψεων το ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας καταστράφηκε ως υπηρεσία. Το λέω μετά λόγου γνώσεως και έχω γράψει λεπτομερέστατα υπομνήματα με φωτογραφίες προς την κα Πράντζου-Κανιούρα, η οποία τα αγνόησε. Μάλιστα, μου είπε αυτολεξεί ότι ζητάμε "πολυτέλειες" σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της. Τώρα, με έξοδα 20.000 (!) ευρώ για ανακαίνιση για να μας βάλουν στο εικονιζόμενο κλουβί, η Περιφερειακή Ενότητα μας λέει ότι δεν θα φύγουμε στον αιώνα τον άπαντα. Το τραγουδάκι αφιερωμένο στους υπεύθυνους: http://www.youtube.com/watch?v=V5bNMeXDjlQ
    Φυσικά, κι εγώ που "γέννησα" το ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας (ναι, τέλος οι σεμνοτυφίες για μένα πια, έχω κουραστεί πολύ) θέλω να την κάνω. Να φύγω για οπουδήποτε. Φέτος, υπέβαλα αίτηση για απόσπαση στην αναμορφωτήριο, και πιστέψτε με, εκεί οι συνθήκες είναι απείρως καλύτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή