Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Προφορικές δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την Υ.Α για τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής


Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής

(ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.)

 enelea.blogspot.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Σήμερα έγιναν συναντήσεις στο υπουργείο και στο ΙΕΠ με συμμετοχή μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου.
Έχουμε προφορικές δεσμεύσεις ότι η επίμαχη Υ.Α. δεν θα ισχύσει για όσους ήδη έχουν λάβει πτυχίο από πανεπιστήμια μέχρι και τον Ιούλιο 2015 που ως τώρα αναγνωρίζονταν ως συναφή, για τους δε φοιτούντες που δεν έχουν λάβει ακόμα πτυχίο, θα ληφθεί απόφαση σε συνεδρίαση της επιτροπής στο ΙΕΠ στις 25/8/2015.
Φυσικά όλα αυτά είναι προφορικά και εμείς συνεχίζουμε όπως πρέπει μέχρι την τελική δικαίωση.
Η τακτική του διαίρει και βασίλευε θα γυρίσει μπούμεραγκ σε όποιον το σκέφτηκε και υπάρχει σοβαρότατο νομικό πάτημα που θα κάνει πάταγο.
 
Εκ του Δ.Σ.   

14 σχόλια:

  1. πάλι καλά.....μπας και γλυτώσουν τις μηνύσεις και εμείς τα έξοδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (ανακοινοποίηση στο ορθό) πάλι καλά.....μπας και γλιτώσουν τις μηνύσεις και εμείς τα έξοδα.....

      Διαγραφή
  2. Δε θα έπρεπε τα μεταπτυχιακά να διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια; Πιστεύω ότι το κριτήριο της χρονικής διάρκειας είναι σωστό. Διαφορετικά δε θα έπρεπε να παίρνουν όλα τα μεταπτυχιακά τα ίδια μόρια. Είναι άδικο για αυτούς που έχουν παρακολουθήσει μεταπτυχιακά διετή ή ακόμα και τριετή όπως οι Κλινικοί Ψυχολόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτείνω τα μεταπτυχιακά να διαρκούν 7 χρόνια για να πρωτοτυπήσουμε σαν χώρα. ....(Θέλετε και Ευρώπη!!!.)...

      αν σου έρθει κανένας μεταπτυχιακός από το YALE με ένα έτος .....εσύ πέταξέ τον έξω επειδή τελείωσες διετές μεταπτυχιακό της μπανανίας (Ελλάδα) .... αφού βέβαια ξέχασες να μας πεις πως κατάφερες και μπήκες σε αυτό!

      Διαγραφή
    2. Να σε ενημερώσω ότι στην Αμερική οι Κλινικοί Ψυχολόγοι παρακολουθούν υποχρεωτικά τριετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση, η οποία οδηγεί σε διδακτορικό. Αν δεν κάνω λάθος, το ίδιο ισχύει και για τους Σχολικούς. Επίσης, τα ίδια ισχύουν και στην Ευρώπη.
      Ευχαρίστως να σου πω πως κατάφερα να έχω πτυχίο από το εξωτερικό στην Ψυχολογία με βαθμό άριστα, μεταπτυχιακό τριετούς διάρκειας στην Κλινική Ψυχολογία από το ΕΚΠΑ, μεταπτυχιακό στην Νευροψυχολογία από το εξωτερικό (ετήσιας διάρκειας) και διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία από το ΕΚΠΑ,(με βαθμό άριστα). Α, και να μην ξεχάσω την τριετή μου εκπαίδευση σε πολύ αποτελεσματικό και αναγνωρισμένο από την Ευρώπη μοντέλο Ψυχοθεραπείας.
      Να σε ενημερώσω ότι αν είχα "δόντι" για να μπω στο Μεταπτυχιακό της Κλινικής Ψυχολογίας, θα είχα και "δόντι"για να κάνω άλλα πράγματα και δε θα με απασχολούσαν οι θέσεις των αναπληρωτών. Και όπως θα κατάλαβες με όλα τα παραπάνω, κατατάσσομαι στον επικουρικό πίνακα των ΠΕ23
      Και επειδή ο τρόπος που επικοινωνείς είναι απαράδεκτος, θα σου πω τα εξής:
      Η μελέτη είναι σκληρό πράγμα. Δεν είναι περίπατος. Από τον τρόπο που γράφεις, φαίνεται ότι δεν έχεις κοπιάσει. Επίσης, αν δεν σου αρέσει η Ευρώπη μπορείς να φύγεις. Ο δρόμος ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.

      Διαγραφή
  3. Δε θα έπρεπε τα μεταπτυχιακά να διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια; Πιστεύω ότι το κριτήριο της χρονικής διάρκειας είναι σωστό. Διαφορετικά δε θα έπρεπε να παίρνουν όλα τα μεταπτυχιακά τα ίδια μόρια. Είναι άδικο για αυτούς που έχουν παρακολουθήσει μεταπτυχιακά διετή ή ακόμα και τριετή όπως οι Κλινικοί Ψυχολόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλη την Ευρώπη το 95% των μεταπτυχιακών διαρκούν 1 έτος. Στην μπανανία όχι .....

      Να δημιουργήσουμε ένα μεταπτυχιακό δεκαετές ... Οι απόφοιτοι θα γίνονται κατευθείαν υφυπουργοί λόγω μεγάλης διάρκειας του μεταπτυχιακού.

      Διαγραφή
  4. μάλλον δεν εχετε πληροφόρηση για τα μεταπτυχιακά ειδικότητας και την αξία τους. Αναφέρομαι στο επάγγελμα του Ψυχολόγου και όχι του εκπαιδευτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι η διάρκεια που κάνει ένα χαρτί έγκυρο ή πιο έγκυρο από κάποιο άλλο. Αλλά η θέρμη με την οποία αντιμετωπίζεις το επάγγελμά σου. Επί της ουσίας. Verba volent. Δεν μας είναι αρκετές οι προφορικές δεσμεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να προσπαθήσουμε οι προφορικές δεσμεύσεις να γίνουν γραπτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν τα θέλετε όλα εύκολα, τότε θα πρέπει να γίνουν εύκολα για όλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται αυθαίρετα οι λέξεις "εύκολα" γιατί υποπτεύομαι ότι όπως εγώ και εσείς και φαντάζομαι πολλοί άλλοι που ασκούν το επάγγελμα του ψυχολόγου μάτωσαν για να πάρουν ένα ή δυο πτυχία, ή μεταπτυχιακά. Χρειάζεται, εμείς του χώρου, να διατηρήσουμε τη νηφαλιότητά μας και να μην αντιλαμβανόμαστε το ζήτημα ως "εμείς" και οι "άλλοι". Με σεβασμό πάντα μιλώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς μπορείτε να είστε ψύχραιμη, γιατί και φέτος θα είσαστε στο κύριο πίνακα. Κάποιοι άλλοι μπαίνουν στον επικουρικό, κι ας έχουν διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή, μεταπτυχιακό στην Κλινική και προϋπηρεσία πολύ μεγάλη, η οποία δεν αναγνωρίζεται, γιατί κάποιοι έτσι το θέλουν. Έχουμε καταλάβει όλοι, γιατί αυτή η διαδικασία, των αναπληρωτών, δεν γίνεται με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ;

      Διαγραφή