Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ε.Π. & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε.





Προσπαθώντας να αποδελτιώσω πληροφορίες από αρμοδίους όσον αφορά στη νέα Υπουργική Απόφαση -http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/08/blog-post_16.html των κριτηρίων για τη χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.) και επιχειρώντας να ενημερώσω, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν, τους συναδέλφους διατηρώντας επιπλέον κάθε επιφύλαξη, παραθέτω τα εξής:

1.      Τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) ως προς τον κλάδο(π.χ Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων κ.λ.π.), μονίμων και αναπληρωτών θα την κρίνουν τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) κατά περίπτωση.
2.      Τη συνάφεια των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων του Ε.Ε.Π. με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.) , από τούδε και στο εξής θα την κρίνει η Επιτροπή - http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/07/blog-post_31.html που έχει πρόσφατα συσταθεί  γι αυτό το λόγο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.).
3.      Ο Πίνακας - http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/08/blog-post_79.html με τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά Ειδικής Αγωγής & Σχολικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίων εσωτερικού και εξωτερικού, ο οποίος συμπεριλήφθηκε ως Παράρτημα στην Εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή για το 2015-16, ισχύει κατ αρχάς για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε. και κατ επέκταση σε κάποια σημεία και για το Ε.Ε.Π. οι οποίοι, εκπαιδευτικοί και Ε.Ε.Π., αν δεν βρουν το Πανεπιστήμιο του μεταπτυχιακού τους στον Πίνακα του Παραρτήματος της Εγκυκλίου θα πρέπει να το καταθέσουν για κρίση στην Επιτροπή του Ι.Ε.Π.
4.      Ο εν λόγω Πίνακας είναι ελλιπής και με λανθασμένες συμπεριλήψεις Πανεπιστημίων και λογικά θα πρέπει να αναμένουμε τη διόρθωσή του.
5.      Προϋπηρεσίες οι οποίες αποκτήθηκαν από ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών Ε.Α.Ε., καθώς και του Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., με μεταπτυχιακό- διδακτορικό τίτλο, έως και το σχολικό έτος 2014-2015 δεν θίγονται.

Με  ότι νεώτερο επανέρχομαι.

Βασίλης Βούγιας
13/8/2015

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή θα συνεδριάσει το ΠΥΣΕΕΠ, θα κρίνει το μεταπτυχιακό ως προς τον κλάδο και μετά θα το παραπέμψει στην επιτροπή του ΙΕΠ;
    Και η επιτροπή του ΙΕΠ πώς θα κρίνει π.χ. αν τα 6/8 των μαθημάτων εμπίπτουν στο άρθρο 3 του Ν. 3699/2008; Θα ζητήσει η επιτροπή του ΙΕΠ αναλυτική βαθμολογία για κάθε μεταπτυχιακό; Πώς θα διαπιστώσει αν πληρείται το κριτήριο π.χ. της πρακτικής άσκησης σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης; Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θεωρώ ότι το περσινό μπάχαλο θα επαναληφθεί σε πολύ χειρότερο βαθμό φέτος...
    Αν γίνει κάτι τέτοιο, καλά Χριστούγεννα...
    Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα,

    Τι εννοείται "......θα πρέπει να το καταθέσουν για κρίση στην Επιτροπή του Ι.Ε.Π." ? Οι υποψήφιοι ΕΕΠ ή η επιτροπή που θα εξετάζει τις αιτήσεις των υποψηφίων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή