Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 26/02 ΜΕ 02/03 ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ


Εβδομάδα πανελλαδικής δράσης με κύριο αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση, από τις 26 Φλεβάρη έως της 2 Μάρτη.

Με γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, καμπάνια συλλογής υπογραφών, Παναττική σύσκεψη σωματείων και επιτροπών, αλλά και κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας και στις περιφερειακές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα, η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών», καλεί τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο - μόνιμο διορισμό όλων των συμβασιούχων συναδέλφων που έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων (τα τουλάχιστον 25.000 κενά).
  • Εδώ και τώρα εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αναγνώριση της διετίας 2016 - 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
  • Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.
  • Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα.
  • Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) με τις άδειες των μόνιμων συναδέλφων.
  • Έκδοση πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα ΜΜΕ.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α' και Β' Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.
  • Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής.
  • Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.
  • Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση, ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.

Το Πρόγραμμα Δράσης

Για τον συντονισμό της δράσης, η «Πρωτοβουλία» καλεί σε Παναττική Σύσκεψη Σωματείων και Επιτροπών, τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη, στις 6.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ.
Κορύφωση της εβδομάδας δράσης θα είναι η κινητοποίηση στις 2 Μάρτη, στο υπουργείο Παιδείας στη 1.00 μ.μ. Για την Αττική και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις στην υπόλοιπη χώρα.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων:
«Συνάδελφοι, η κοροϊδία από το υπουργείο δεν έχει τελειωμό.
Τη στιγμή που μέχρι το 2019 η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν διορισμοί και έχει δεσμευτεί από το 3ο μνημόνιο για τις “βέλτιστες πρακτικές” του ΟΟΣΑ για την αξιοποίηση του δυναμικού, πέταξε το τυράκι ότι μέχρι το Μάρτη είναι μνημονιακή δέσμευση να καταλήξει στα κριτήρια των “μελλοντικών διορισμών”.
Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο!
Η τακτική του “διαίρει και βασίλευε” από την κυβέρνηση είναι δοκιμασμένη, έχει καταστρεπτικές συνέπειες στην ενότητα του κλάδου και την αποτελεσματικότητα του κινήματος: οι διάφορες υποομάδες που λειτουργούν στο χώρο των αναπληρωτών να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποια θα είναι τα κριτήρια, να διεξάγεται καθημερινά “διαδικτυακός πόλεμος” στις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, να ενισχύεται ο ατομικισμός, η λογική “ας μπω εγώ από τη χαραμάδα και δεν πειράζει για τους χιλιάδες συναδέλφους που θα μείνουν εκτός εκπαίδευσης”.
Στην ουσία τα κριτήρια των υποτιθέμενων μελλοντικών διορισμών θα αποτελέσουν κριτήρια απόλυσης σημερινών χιλιάδων αναπληρωτών.
Το αίτημα “μαζικοί διορισμοί - όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις” στις σημερινές συνθήκες δεν αρκεί. Δεν διασφαλίζει ότι όλοι οι συνάδελφοι που δουλεύουμε σήμερα στην εκπαίδευση θα αποκτήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, αφού με τις αλλαγές που έρχονται, τα κενά θα είναι πολύ λιγότερα.
Το μόνο αίτημα που μπορεί να ενώσει όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τη σύμβαση εργασίας είναι “μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια (πάνω από 25.000) στην εκπαίδευση-καμία απόλυση συμβασιούχου”.
Συνάδελφοι, η λύση δεν βρίσκεται στις διάφορες λογικές “να σώσω τη δική μου κατηγορία”, στις διαπροσωπικές επαφές με στελέχη του υπουργείου που δήθεν μας καταλαβαίνουν, στα σχόλια μέσω διαδικτύου. Η λύση βρίσκεται στην οργανωμένη δράση μέσα στα σωματεία, στις επιτροπές αναπληρωτών. Εκεί είναι που όλοι μαζί, μόνιμοι και αναπληρωτές, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη. Είμαστε το πιο νέο κομμάτι στην εκπαίδευση, έχουμε ευθύνη, μέσα από τη δυναμική μας συμμετοχή στα σωματεία, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να βάλουμε στο προσκήνιο τα πραγματικά αιτήματα που καλύπτουν τις ανάγκες μας.
Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την πάλη μας για τους καθημερινούς όρους διαβίωσης. Ήδη μετράμε νίκες σε διάφορες περιοχές στο ζήτημα της σίτισης, της στέγασης, των εκπτώσεων στα μέσα μεταφοράς. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την εξίσωση των αδειών με αυτές των μονίμων, για το δικαίωμα στη σίτιση και τη στέγαση, την έκδοση πάσο με 50% έκπτωση για όλα τα ΜΜΜ». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση).

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου