Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2018-19, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Βασίλη Βούγια & Δημήτρη Παπαευθυμίου
Αθήνα 29/03/2018

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση που είχαμε από υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας,  όσον αφορά στις Εγκυκλίους πρόσληψης  αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, αλλά και του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2018-19 και στην Εγκύκλιο Αποσπάσεων Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2018-19, έχουμε να πούμε τα εξής:

1. ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2018-19

  • ·         Οι Εγκύκλιοι πρόσληψης των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, αλλά και του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2018-19 έχουν σταλεί στο Α.Σ.Ε.Π. για τον συνήθη έλεγχο και κατά την εκτίμηση του Υπουργείου αυτός δεν θα είναι χρονοβόρος, οπότε εντός των προσεχών ημερών όλες οι Εγκύκλιοι πρόσληψης θα καταστεί δυνατόν να εκδοθούν.
  • ·         Η έναρξη των αιτήσεων, για μεν τους υποψήφιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που καταθέτουν αίτηση ηλεκτρονικά στον ΟΠΣΥΔ θα μπορέσει να ξεκινήσει  πιθανά και μετά την έκδοση των Εγκυκλίων, για τους υποψήφιους αναπληρωτές Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά θα έχουν δικαίωμα αίτησης σε μόνον μία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.), μιας και δεν θα εφαρμοσθεί Ενιαίος Πίνακας, ούτε φυσικά ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΠΣΥΔ, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν να κατατίθενται, εκτός απροόπτου, την εβδομάδα μετά το Πάσχα.
  • ·         Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων πρόσληψης αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στον ΟΠΣΥΔ και Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στις Π.Δ.Ε. η 30η Απριλίου 2018.
  • ·         Στον ΟΠΣΥΔ έχει αρχίσει να καταχωρεί το Υπουργείο Παιδείας τους τίτλους σπουδών των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για μελλοντική χρήση, όταν θα εφαρμοσθεί Ενιαίος Πίνακας.
  •  
  • Η Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2018-19 θα είναι χωρίς αλλαγές σε σχέση με την περσινή.


2. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2018-19

  • ·         Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί η Εγκύκλιος των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2018-19.
  • ·         Οι Αιτήσεις θα γίνουν χειρόγραφα και θα πρέπει να σημειώνεται  Κωδικός Σχολείου σ αυτές.

1 σχόλιο: