Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287
e-mail: paligiannis@hotmail.gr
Αθήνα, 26/03/2018
Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 23-3-2018 οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε έγκαιρα, γεγονός που κρίνεται θετικό.   

Από τις 4.596 αιτήσεις γενικής αγωγής ικανοποιήθηκαν 551, ποσοστό 11,99%.         
    Αυτό το χαμηλό ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οφείλεται ως ένα μεγάλο βαθμό στον αυθαίρετο τρόπο υπολογισμού των οργανικών κενών από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και την απροκάλυπτη παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας.       
      Η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας χαρακτηρίζεται απαράδεκτη και έρχεται σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα του Ν.3848/10 άρθρο 7 παρ.7: ‘’οι πίνακες καταρτίζονται από τις οικείες Δ/νσεις προσωπικού της ΚΥ οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των Π.Δ. και τη γνώμη του ΚΥΣΠΕ’’.         
    Δεν είναι δυνατόν π.χ.:     
  Α. Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Λάρισας να δίνει 41 κενά δασκάλων, η Π.Δ. 28 και η πολιτική ηγεσία 8.        
     Β. Ο Δ/ντής Πειραιά να δίνει 172 κενά δασκάλων, ο Π.Δ. 20 και η πολιτική ηγεσία 30.         
    Γ. Ο Δ/ντής Μεσσηνίας να δίνει 102 κενά δασκάλων, ο Π.Δ. 102 και η πολιτική ηγεσία 60.Δεν είναι δυνατόν στην Αττική οι Δ/ντές Εκπαίδευσης να καταγράφουν 930 κενά δασκάλων και το σύστημα να τρέχει με 455 κενά. Η πολιτική ηγεσία φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται ούτε τους Π.Δ. που η ίδια διόρισε, ούτε τους Δ/ντές Εκπαίδευσης.        
    Εύλογα τίθεται το ερώτημα, τα οργανικά κενά είναι συγκεκριμένα και μετρήσιμα ή ο καθένας τα προσδιορίζει κατά το δοκούν;             Ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ εξέφρασα την πλήρη αντίθεσή μου στον αυθαίρετο και αναιτιολόγητο υπολογισμό των κενών και την ανεύθυνη παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στη διαμόρφωση του τελικού πίνακα κενών.       
      Η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας πιστοποιεί το νέο ήθος της ‘’κυβερνώσας αριστεράς’’.     
        Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν τιμά κανέναν και πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας και κυρίως του ΚΥΣΠΕ, που συμφωνεί με τις «άνωθεν εντολές», ενέργεια που καταδεικνύει γι’ άλλη μια φορά την έλλειψη υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων και την προάσπιση των θεσμών.          
   Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διαμορφώνεται ένα εφιαλτικό τοπίο για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά μακριά από τις οικογένειές τους με πολλαπλές επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.
Οι κυβερνώντες οφείλουν να κατανοήσουν πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι με οικογενειακές υποχρεώσεις και προβλήματα. Επομένως η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης μετάθεσης είναι υποχρέωση της πολιτείας.          
  Η αποτύπωση των χιλιάδων οργανικών κενών πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση για την ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.       
     Δεν είναι δυνατόν στην Αττική να έχουμε 1.316 οργανικά κενά κι από αυτά 825 δασκάλων, στην Κρήτη 817 οργανικά κενά κι από αυτά 459 δασκάλων, στα Δωδεκάνησα 603 και από αυτά 323 δασκάλων κλπ. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε με βάση τα στοιχεία των Δ/ντών Εκπαίδευσης πάνω από 6.500 οργανικά κενά στην ΠΕ. Η εικόνα αυτή δεν τιμά κανέναν κι είναι αποτέλεσμα της έλλειψης μόνιμων διορισμών τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.
            Τα χιλιάδες οργανικά κενά σε συνδυασμό με τις 15.500 προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ, πιστοποιούν την αδήριτη ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.           
 Η δρομολόγηση διαδικασίας για τους διορισμούς πρέπει πέρα από ευχολόγια και υποσχέσεις να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.  

Πάντα στη διάθεσή σας  

 Παληγιάννης Βασίλειος

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Νίκος Φασφαλής
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στο ΚΥΣΠΕ η διαδικασία των μεταθέσεων. Είναι θετικό ότι και φέτος η διαδικασία των μεταθέσεων ολοκληρώθηκε έγκαιρα και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.
Δυστυχώς, όμως, για άλλη μια φορά και στις μεταθέσεις η κυβερνητική πολιτική αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο!
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία για μία ακόμη φορά δεν εμπιστεύθηκε ούτε καν τα στελέχη της εκπαίδευσης δηλ. τους Διευθυντές εκπαίδευσης που γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σε κάθε περιοχή της χώρας μας, με την μέθοδο «του κόφτη» των διορισμένων Περιφερειακών Διευθυντών περιόρισε τα κενά από 5.721 σε 3.057!
Γεγονός που με οδήγησε ως Αιρετό του Κλάδου να αρνηθώ με την ψήφο μου να νομιμοποιήσω τα παραπάνω πλασματικά κενά.
Αποτέλεσμα αυτής της μνημονιακής πολιτικής  που ακολουθεί πιστά και κατά γράμμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν και οι μεταθέσεις να μπουν στην «προκρούστεια μνημονιακή κλίνη» και από τις 4.596 αιτήσεις για μετάθεση ικανοποιήθηκαν μόνο οι 551!
Για άλλη μια χρονιά η πολιτική αυτή οδήγησε σ’ ένα άλλο αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων πενήντα ετών αφού το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης έφτασε μόλις στο 11,99%!
Αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν την κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού μετά την κατάργηση του Σχολείου ΕΑΕΠ και τη διάλυση του ολοήμερου Σχολείου οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών περιορίστηκαν κατά χιλιάδες.
Όλοι έχουν κατανοήσει πια ότι η πολιτική αυτή της κυβέρνησης που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς να μένουν μέχρι τα 67 τους χρόνια για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη και χωρίς την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών (που κατά χιλιάδες ψηφοθηρικά έταζε στους συναδέλφους μας αναπληρωτές) δεν μπορεί να προχωρήσει η Δημόσια Εκπαίδευση.
Οι λιγοστές μεταθέσεις αποκαλύπτουν επίσης ότι ούτε η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και οι όποιες αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές, δεν αρκούν για να αλλάξουν το τοπίο στην εκπαίδευση.
Η  κυβερνητική πολιτική που αλλοιώνει τον πραγματικό αριθμό των οργανικών θέσεων με τη δημιουργία τεχνητών «πλεονασμάτων» και οι συμπτύξεις που δρομολογούνται οδηγούν στην συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου.
Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για:
•    Μόνιμους διορισμούς τώρα!
•    Αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και αλλαγής του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού νόμου, αφού είναι αδύνατο να μένουν στην εκπαίδευση μέχρι τα 67 χρόνια αναμένοντας μια πενιχρή σύνταξη!
•    Και πάνω από όλα για ένα Δημόσιο Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!1 σχόλιο:

  1. Κατι για τους χιλιαδες αμεταθετους που ειναι εγκλωβισμένοι χρονια μακριά απο τον τοπο συμφερόντων τους; καποια μέριμνα γιαυτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή