Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

"Β΄ φάση του προγράμματος για την καταγραφή των προσόντων των προσφύγων" - Διεθνής ΗμερίδαΔιεθνής Ημερίδα για την έναρξη της Β΄ φάσης του προγράμματος για την καταγραφή των προσόντων των προσφύγων

Διεθνής Ημερίδα για την έναρξη της Β΄ φάσης του προγράμματος για την καταγραφή των προσόντων των προσφύγων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στις 10:00, στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η πρώτη και πιλοτική φάση του προγράμματος εκπονήθηκε από τη Γενική Δ/νση για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π καθώς και τα κέντρα πληροφόρησης για την αναγνώριση προσόντων (του ENIC/NARIC) της Νορβηγίας, του Ην. Βασιλείου και της Ιταλίας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2017.
Η Β΄ φάση του Προγράμματος για τα έτη 2018-2020 θα έχει ως κεντρική προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των κυριότερων εμπλεκομένων φορέων σε θέματα ενσωμάτωσης των προσφύγων στις κοινωνίες υποδοχής και την περαιτέρω ανάπτυξη της μεθοδολογίας για την καταγραφή των προσόντων των προσφύγων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει απολογισμός των αποτελεσμάτων της Α΄ φάσης του Προγράμματος καθώς και του κεντρικού ρόλου της χώρας μας στην πραγματοποίησή της. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι νέοι διευρυμένοι στόχοι του προγράμματος δεδομένης και της συμμετοχής στην επόμενη φάση του προγράμματος νέων χώρων όπως η Αρμενία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και ο Καναδάς.
Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων Α.Ε.Ι., κέντρων ενημέρωσης και αναγνώρισης ENIC καθώς και εκπρόσωποι Υπουργείων άλλων χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης (συνολικά περίπου 100 συμμετέχοντες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου