Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πρόταση σχεδίου διάταξης νόμου για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, από τη Δ.Ο.Ε.


Αρ. Πρωτ. 586 Αθήνα 27/3/2018 Προς
Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο

Θέμα: Πρόταση σχεδίου διάταξης νόμου για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων

 Κύριε Υπουργέ,
ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες και έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία τους είναι οι διενέξεις που δημιουργούνται στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών (π.χ. θέματα εισόδου γονέων στο σχολείο, βαθμολογίας μαθητών κλπ.).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις, την απομάκρυνση  των εκπαιδευτικών  από το χώρο του σχολείου σε ώρα λειτουργίας του για να βρεθούν, αναγκαστικά, σε χώρους αστυνομικών τμημάτων για την κάθε είδους διαχείριση τέτοιων δυσάρεστων περιστατικών.
            Στην κατεύθυνση της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και της ασφάλειας των μαθητών η νομική σύμβουλος της Δ.Ο.Ε. συνέταξε, για λογαριασμό της Ομοσπονδίας, το παρακάτω σχέδιο πρότασης νόμου το οποίο και σας υποβάλλουμε με στόχο την ενσωμάτωσή του σε νομοθέτημα του Υπουργείου Παιδείας.

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ
«Σε Πλημμελήματα ή Πταίσματα, που φέρονται να έχουν τελεστεί κατά τον χρόνο άσκησης των διδακτικών και εργασιακών καθηκόντων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εξ αφορμής αυτής, δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 409-413 και 417-427 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως κάθε φορά ισχύουν».
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Η παρούσα διάταξη κρίνεται επιβεβλημένη, για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών.

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου