Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Προϋπηρεσία στην Ειδική Εκπαίδευση και προσμέτρηση σε πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, για τη σύνταξη των Πινάκων Κατάταξης των υποψήφιων προσωρινών αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής προβλέπεται ρητά και καθορίζεται ειδικότερα ότι η προσμετρούμενη σε αυτούς πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία θα πρέπει να έχει προσφερθεί αποκλειστικά σε δομές της ΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ, ενώ, αντίθετα, για τους Πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την περίπτωση δ’ της παρ. 34.α. του Ν.3027/2002 όπως ισχύει, λαμβάνονται υπόψη και μοριοδοτούνται –μεταξύ άλλων- οι εκπαιδευτικές προϋπηρεσίες στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας μεταβατικής περιόδου όσο και μετά τον πρώτο -μετά την έκδοση του Ν.3848/2010-διαγωνισμό εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π.

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του Υπουργού Νίκου Φίλη σε Αναφορά του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, σχετικά με τη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών Ειδικής Εκπαίδευσης ΠΕ60.50 και στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης.

Στην Αναφορά ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ενημερώνει ότι 21 αναπληρωτές του κλάδου ΠΕ60 κατέθεσαν, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, αίτηση ακύρωσης στρεφόμενη κατά του κύρους των διοικητικών πράξεων σχετικά με την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών για το σχολικό έτος 2015-2016 σε δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως πράξεων παράνομων και αντισυνταγματικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου