Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Σε σχολεία της Χαλκίδας ο Υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε σχολικές μονάδες της Χαλκίδας 

Συνεχίζοντας τις απευθείας συναντήσεις του με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 σχολικές μονάδες της Χαλκίδας συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας Γιώργο Ακριώτη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Δημήτρη Κυριτσόπουλο. Αρχικά, ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφτηκε το 3ο και 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, τα οποία μετά από επτά συνεχή χρόνια στέγασης σε εγκαταστάσεις τύπου κοντέινερ μεταφέρθηκαν και στεγάζονται ήδη σε νέο κτίριο.
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας, όπου έγινε ευρεία συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία, ενώ είχε και την ευκαιρία να ακούσει μουσικά κομμάτια από την ορχήστρα και τη χορωδία του σχολείου. Τέλος επισκέφθηκε το 1ο και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Χαλκίδας.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπήρξε γόνιμος και ειλικρινής διάλογος τόσο για τα εστιασμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε σχολική μονάδα όσο και για τα γενικότερα εκπαιδευτικά ζητήματα που αφορούν στο σύνολο τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εκτεταμένη συζήτηση είχε ο Υφυπουργός με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες των δύο Επαγγελματικών Λυκείων κάνοντας εκτενή αναφορά στη συνολική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί για να διευρυνθούν οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες των αποφοίτων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο πιλοτικό πρόγραμμα «Μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για τα ΕΠΑ.Λ.», όπου συμμετέχουν τα δύο σχολεία και το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια με την πρόσληψη Ψυχολόγων, την εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά, τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε, δε, ότι οι δράσεις αυτές θα εφαρμοστούν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2017-18 και θα γενικευτούν από την επόμενη σχολική χρονιά σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου