Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αθήνα 29-1-2014
            Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΠΟΣΕΕΠΕΑ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε, με πλήρη ομοφωνία, η  διαδικασία λήψης αποφάσεων συγκατάθεσης των περιφερειακών συλλόγων  για το θέμα της προσφυγής στο ΣτΕ για την ακύρωση του προγράμματος προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού ( Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και σχολικές μονάδες γενικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό σε ΣΜΕΑΕ), μέσω  του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στον ΟΑΕΔ.
            Κατόπιν αυτού πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες η σχετική προσφυγή με την οποία στοχεύουμε να καταδείξουμε την  παράνομη χρήση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Σκοπός είναι η αποτροπή της συνέχισης και γενίκευσης της χρήσης τέτοιων προγραμμάτων στην εκπαίδευση  και την επόμενη σχολική χρονιά.
            Προκειμένου να ενδυναμωθεί η διεκδικητική και νομική θέση της Ομοσπονδίας μας καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε οποιοδήποτε τομέα της εκπαίδευσης και αν εργάζονται αλλά και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να δείξουν με οποιοδήποτε τρόπο δημόσια την συναίνεση και συμπαράσταση τους σε αυτή την προσπάθεια μας.
            Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια μας δεν αφορά πλέον στενά ορισμένες ειδικότητες της ειδικής αγωγής αλλά είναι κρίσιμη η έκβαση της για την επιχειρούμενη χρήση των προγραμμάτων αυτών σε όλη την εκπαίδευση.
            Είναι ανάγκη να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη απαξίωση του δημόσιου σχολείου και του έργου των εκπαιδευτικών με την εγκαθίδρυση νέων εργασιακών σχέσεων τύπου «φασόν» για τους αναπληρωτές, με πεντάμηνη διάρκεια και αμοιβές επιπέδου επιδόματος ανεργίας.

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας


Στ. Καρπενησιώτης                                      Δ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου