Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: "Στόχος των απομακρύνσεων είναι η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού..."

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον «ΑΘΗΝΑ 984″

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», στη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:
• Οι απολύσεις στο Δημόσιο συμπεριλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στους πιστωτές. Είναι επιμερισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014.
• Συνεχίζουμε την αξιολόγηση όλων των ΝΠΙΔ του Δημοσίου για να δούμε που μπορούμε να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων.
• Ποτέ δεν είπαμε να παγώσει η διαδικασία αξιολόγησης. Έχουμε ένα καινούργιο πλαίσιο αξιολόγησης που εισάγεται με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν όλοι άριστα στο Δημόσιο, γιατί καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιολόγησης. να περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος για να γίνει η αξιολόγηση με το νέο καθεστώς
• Να ταρακουνήσουμε ένα σύστημα που έχει ανάγει την αξιολόγηση σε μια τυπική διαδικασία, όπου όλοι παίρνουν άριστα.
• Μπορούμε να προσλαμβάνουμε έναν για κάθε πέντε που βγαίνουν στη σύνταξη ή παραιτούνται, αλλά μπορούμε να προσλαμβάνουμε και έναν δημόσιο υπάλληλο για κάθε έναν που απομακρύνεται. Στόχος των απομακρύνσεων είναι η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού.
• Για πρώτη φορά γίνεται διαδικασία προσλήψεων υπό την εποπτεία του ΥΔΜΗΔ, που λαμβάνει τα αιτήματα από τα Υπουργεία, τα αξιολογεί και τα συνδέει με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως π.χ. οι προσλήψεις στον τομέα υγείας και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
• Να στρέψουμε την προσοχή μας πως θα κάνουμε πιο εύκολη την επικοινωνία του πολίτη με το Δημόσιο. Την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε νέο πακέτο υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα ΚΕΠ. Όπου μπορούμε να απλοποιούμε διαδικασίες, τις απλοποιούμε και όπου μπορούμε να τις καταργούμε, θα το κάνουμε. Για παράδειγμα η επικύρωση δημοσίου εγγράφου καταργείται με το παρόν νομοσχέδιο. Θα έχει υποχρέωση η διοίκηση να δέχεται ευκρινές αντίγραφο δημοσίου εγγράφου.
• Τον περασμένο Ιούνιο η διαπραγμάτευση με την τρόικα καθυστερούσε για τα ζητήματα του Δημοσίου. Δεν είναι πια το ΥΔΜΗΔ το «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων.
• Έχουμε καλές πιθανότητες ως Νέα Δημοκρατία να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, όσο και αν αυτό σε κάποιους φαίνεται δύσκολο. Δεν βλέπω κάποια μεγάλη δυναμική να αναπτύσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου