Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ




Σύμφωνα με σημερινή επικοινωνία που είχαμε με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κο Κωνσταντίνο Λολίτσα, οι πιστώσεις για στελέχωση των Ε.Δ.Ε.Α.Υ θα σταλούν από την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε) την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014. Ο Κανονισμός Λειτουργίας των Ε.Δ.Ε.Α.Υ αναμένεται να λάβει την υπογραφή του Υπουργού, οπότε όποια Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) έχει συγκροτήσει νομοτύπως τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ θα προβαίνει και σε προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών - ΠΕ30 και Ψυχολόγων - ΠΕ23 σε αυτές.

Με ότι νεώτερο θα επανέλθουμε.

Βασίλης Βούγιας
24/1/2014

2 σχόλια:

  1. Για να δούμε...
    Αυτόν τον κανονισμό λειτουργίας πότε θα τον δούμε επιτέλους; Γιατί μας τον κρύβουν από το Υ.ΠΑΙ.Θ;
    Ευτυχώς το ΕΕΠ (δυστυχώς δύο μόνο ειδικότητες...), έστω και με τραγική καθυστέρηση θα εργαστεί (αν και μόνο για 5 μήνες...)
    Πάντως θεωρώ ότι ο νέος αυτός θεσμός των ΕΔΕΑΥ, απαξιώθηκε από το ΥΠΑΙΘ με τον χειρότερο τρόπο, πριν καν ακόμη ξεκινήσει. Μέχρι να προσληφθεί το ΕΕΠ, να ...επιμορφωθεί (όπως λέει ο οδηγός ΕΣΠΑ) και να αρχίσει να λειτουργεί σωστά η ΕΔΕΑΥ, θα φτάσει η ώρα της απόλυσης... Άρα, πρακτικά χάθηκε ένα ολόκληρο διδακτικό έτος και οι πιστώσεις κάθονταν στο Υπουργείο!
    Πραγματικά ...πιλοτική η φετινή χρονιά! Λειτουργεί με αυτόματο πιλότο!
    Ελπίζω ότι ο Υπουργός θα υπογράψει τη Δευτέρα τον κανονισμό λειτουργίας, αν και η εγκυκλιος μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε. περιμένει 3 μήνες στο γραφείο του για να την υπογράψει (όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μπράτης), οπότε κρατώ μικρό καλάθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ όπως τα αναλύεις Δημήτρη. Ο Κανονισμός θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την υπογραφή του Υπουργού(αφού υπογραφεί πρώτα από Γ.Γραμματέα και Υφυπουργό). Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ πάντως έλαβε γνώση και τον επεξεργάστηκε, αν και κατά την άποψή μου θα έπρεπε να ήταν προιόν ευρύτερης διαβούλευσης. Αλλά ο Κανονισμός μπορεί να αλλάξει εύκολα καθότι είναι Υπουργική Απόφαση και όχι νόμος. Τώρα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ο κύριος λόγος της καθυστέρησης είναι η εμπλοκή που υπήρξε με την Ειδική Αγωγή και τη δυνατότητα διενέργειας απ αυτήν των μεταθέσεων εκπαιδευτικών στις δομές τηςειδική. Κατά την εκτίμησή μου χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας διεξαγωγής των μεταθέσεων, Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή