Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων


 Ανακοίνωση

Στις 7/8/2014, 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή με την οποία ζητούσαν τη διαγραφή των παραγράφων 9,α, 9,β, και 9,γ, του άρθρου 80 του ν. 4009/2011 και την αντικατάστασή τους ως εξής: «Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μπορούν να προβούν, μόνο στη διαγραφή των φοιτητών που δεν εγγράφονται σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα,  ή που δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, με εξαίρεση την περίπτωση συνδρομής ανωτέρας βίας ή πραγματικού και σοβαρού κωλύματος».
Στις 21/08/2014 ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Δεν δεχόμαστε τις διαγραφές φοιτητών». Επιτέλους η ανευθυνότητα, η διγλωσσία και ο λαϊκισμός έχουν τα όριά τους. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε σε συγκεκριμένη ρύθμιση, μαζί με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των Τ.Ε.Ι., με την οποία αποφασίστηκε να «δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι σε όσους φοιτητές έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη».
Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υιοθετούσε την πρόταση των 14 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο αριθμός των υπό διαγραφή φοιτητών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Επιπροσθέτως, ενώ ο νόμος αφορά τους φοιτητές που ενεγράφησαν από το 2003 και πίσω, με τις υπό πρόταση καταργούμενες διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος θα αφορούσε και φοιτητές που ενεγράφησαν από το 2003 και μετά.
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αποδεικνύει στη πράξη το σεβασμό στην προσπάθεια κάποιων φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου