Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Γραφειοκρατικά προσκόμματα - θερινή χαλαρότητα - μη σωστή εκτίμηση των καταστάσεων, πάνε για Σεπτέμβριο την έκδοση Εγκυκλίου πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π


Γραφειοκρατικά προσκόμματα, σε συνδυασμό με τη θερινή χαλαρότητα και τη μη  σωστή εκτίμηση των καταστάσεων οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, όσον αφορά στην μη έγκαιρη έκδοση της Εγκυκλιου πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π.
 Κατά τα φαινόμενα πάμε για την επόμενη εβδομάδα, από Σεπτέμβριο δηλαδή, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ καθυστέρησης, με ότι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά στην έγκαιρη στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ - Σ.Μ.Ε.Α.Ε - Ε.Δ.Ε.Α.Υ με Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π για το 2014-15.

Β.Β

1 σχόλιο:

  1. Ενδέχεται η εγκύκλιος να εκδοθεί μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου. Αυτό θα είναι και το πιο σωστό σε οτι αφορά τη διοίκηση. Θα φανερώσει κάκιστη διοίκηση η έκδοση της εγκυκλίου με τα παλαιά κριτήρια και στη συνέχεια μετά από λίγες ημέρες να παρουσιαστεί το καινούργιο νομοσχέδιο με εντελώς διαφορετικά κριτήρια για την πρόσληψη των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ. Όλα τα δεινά στη χώρα μας ξεκινούν από την άθλια διοίκηση και με αυτόν τον τρόπο ξεπηδούν διάφορα "παραθυράκια" που πάντα εξυπηρετούν ορισμένους. Θα μιλήσω για την Αττική. Πέρυσι, τους τυχερούς σχολικούς τους καλέσανε τον Οκτώβριο ενώ εμάς τους "ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ" Μάρτιο για τη στελέχωση των ΕΔΕΑΥ. Φέτος λοιπόν αν θέλουν να δείξουν δείγματα καλής διοίκησης και δικαιοσύνης, ψηφίζοντας το νέο νομοσχέδιο στις αρχές του Σεπτεμβρίου όλοι μπορούν να είναι στη θέση τους στα τέλη του ίδιου με αρχές του επόμενου. Πολύ καλύτερα από πέρυσι! Πάντα ήταν όλα στραβά και άδικα. Θυμάμαι το 2006 ή το 2007, τότε που επί Μαριέττας Γιαννάκου κάλεσαν τους ΠΕ23 για τη στελέχωση των τότε ΚΔΑΥ, στον πίνακα είμασταν περίπου δέκα άτομα που είχαμε Μεταπτυχιακά Ειδικότητας ή στην Κλινική ή στην Σχολική με μεγάλη προϋπηρεσία, βαθμό πτυχίου άριστα, γλώσσες, συγγραφικό έργο κ.λ.π. οι οποίοι όλοι εμείς όλως τυχαίως πατώσαμε στη συνέντευξη. Όλοι εμείς πήραμε με άριστα το 6, από 3 μέχρι 3,2. Οι κυρίες που συμμετείχαν στην συνέντευξη τρώγανε πίτσες. Η δε διαδικασία της συνέντευξης δεν είχε καμία δομή και το περιεχόμενο της δεν καταγραφόταν στα πρακτικά ενώ οι ερωτήσεις τους δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο. Το δε πολιτικό μέσον τότε πήγε σύννεφο. Έτσι φτιάχτηκαν οι πρώτες θέσεις στα σημερινά ΚΕΔΔΥ. Πολλοί ΠΕ23 απο τότε σταματήσαμε να ασχολούμαστε με αυτές τις διαδικασίες. Τώρα που ήρθαν οι "Μέλισσες" και το ελεύθερο επάγγελμα έχει γίνει δύσκολο, γιατί η εισφορά του ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ δεν πιάνεται πλέον, όλοι εμείς θέλουμε να έχουμε ΙΚΑ έστω ως αναπληρωτές για να μπορούμε να κάνουμε και ελεύθερο επάγγελμα. Αλλιώς δεν βγαίνει. Αυτές είναι οι αλήθειες και άλλες πολλές και πικρές..... Μακάρι να τα διάβαζε αυτά κάποιος υπουργός.
    Υ.Γ. σκεφτείτε πόσο δίκαιη είναι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας όταν κάποιους τους καλούν τον Οκτώβριο και κάποιους άλλους που μπορεί αν έχουν πολλά περισσότερα προσόντα να τους καλούν το Μάρτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή