Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την άφιξη της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο αεροδρόμιο της Καβάλας, μίλησε στον Τύπο και απάντησε σε ερωτήσεις για:

Την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των οκτώ πανεπιστημίων που έχουν «διαθέσιμους» υπαλλήλους: «Από την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των οκτώ πανεπιστημίων προέκυψε ότι χρειαζόμαστε περισσότερους διοικητικούς υπαλλήλους άρα αντιλαμβάνεστε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απόλυσης».

Την παρουσία της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. στην Θράκη: «Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό σε όλη την Ελλάδα. Εδώ όπως γνωρίζετε θα συναντηθούμε με τον περιφερειακό διευθυντή και τους διευθυντές, ενώ έχουμε συνάντηση και στην Αθήνα τη Δεύτερα. Το ενδιαφέρον μας είναι όλη η Ελλάδα και ο Υπουργός Παιδείας έχει υποχρέωση να είναι παντού. Στα θέματα που αφορούν τις υποδομές, την πληρότητα στα βιβλία και σε επίπεδο προσωπικού, νομίζω ότι θα τα πάμε καλά. Δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό παλεύουμε, υπάρχει πρόβλημα σε όλη την χώρα, αλλά φιλοδοξούμε φέτος η 11η Σεπτεμβρίου, που είναι η ημέρα έναρξης του σχολικού έτους να μας βρει έτοιμους στα περισσότερα θέματα. Δεν ήρθα εδώ για να κάνω εκπλήξεις. Στο τομέα της παιδείας και των θρησκευμάτων πρέπει κανείς ακούραστα να βοηθά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε εντάξει σε όλες μας τις υποχρεώσεις σε ότι αφορά τους ανθρώπους, Έλληνες πολίτες που είναι στον χώρο της παιδείας. Θέλω να δουλέψουμε όλοι φιλότιμα για να είναι τα παιδιά ευχαριστημένα, ότι η πολιτεία μεριμνά γι’ αυτά».

Την ανάγκη προσλήψεων στην εκπαίδευση: «Έχουμε υποχρέωση να επιτύχουμε υπέρβαση του ένα προς δέκα στον χώρο της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτό τον κανόνα. Πρέπει να τον αλλάξουμε και να κάνουμε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς, κυρίως νηπιαγωγούς, δασκάλους, μαθηματικούς, φιλόλογους και φυσικούς».

Για την λειτουργία Ανοιχτού Ιδρύματος στην Καβάλα: Η πρόταση που μας έχει κατατεθεί είναι για Πανεπιστήμιο. Εμείς συμφωνούμε για ίδρυμα, όχι για Πανεπιστήμιο. Η πρόταση είναι εξαιρετική διότι είναι συνεργατική. Όλα τα ΤΕΙ θα κάνουν ένα πρόγραμμα. Εμπεριέχει την πολύ σύγχρονη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αυτή είναι μία πρόταση που μας ενθουσίασε. Είμαστε θετικοί, θα κοιτάξουμε την συντομότερη δυνατή έναρξη λειτουργίας, αλλά φυσικά δεν πρόκειται για Πανεπιστήμιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου