Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ.!!!




Το Υπουργείο Παιδείας - Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Α Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων -  έδωσε για Διαβούλευση σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, πρόταση για ομαδοποίηση των κλάδων εκπαιδευτικών - (Δείτε: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/03/438616-8311-5-2016.html) σε 42 Επιστημονικές Ενώσεις.

Στην πρόταση αυτή, όλως περιέργως, περιλαμβάνεται επισήμως πια και ο παρακάτω Πίνακας που αφορά σε Ειδικότητες του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.).
 Για το θέμα αυτό γράφαμε την 21η Φεβρουαρίου(Δείτε: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/02/blog-post_608.html):

"Μια πρόταση του Ι.Ε.Π. που αφορά σε ομαδοποίηση ειδικοτήτων στη Β/θμια Εκπαίδευση, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στην οποία πρόταση είδαμε και μια αναφορά στις ειδικότητες του Ε.Ε.Π., όπως φαίνεται παρακάτω. 
Βλέπουμε λοιπόν να επιλέγεται το ΠΕ21 για να ομαδοποιήσει τους ΠΕ21 και ΠΕ26 Λογοθεραπευτές και το ΠΕ39 που αφορά στους Επισκέπτες Υγείας, η οποία όμως ως ειδικότητα δεν ανήκει στο Ε.Ε.Π., έως σήμερα.
Επίσης δεν υπάρχουν οι ειδικότητες Επαγγελματικών Συμβούλων(ΠΕ22) και Παιδοψυχιάτρων(ΠΕ24), οι οποίες ανήκουν στο Ε.Ε.Π., έως σήμερα επίσης.
Μετά όλα αυτά αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου επί του θέματος."

Το Υπουργείο τοποθετήθηκε λοιπόν επίσημα σήμερα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εξήγηση επί του θέματος, γεγονός που εντείνει τις απορίες μας, μιας και έως σήμερα πιστεύαμε πως η Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι αρμόδια για θέματα Ε.Ε.Π και όχι η Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης....

Β.Β

Υ.Γ: Ελπίζουμε πως θα καλέσει το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και τα θεσμικά όργανα του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στη Διαβούλευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου