Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε στη Σύρο το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ, το Γενικό Λύκειο και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.



Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε σχολικές μονάδες της Σύρου


Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με εκπαιδευτικούς και μαθητές, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, σχολικές μονάδες της Σύρου, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Γιώργο Μουστάκα, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Βασίλη Καραγιάννη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστο Μιχαλόπουλο.
Ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο Σύρου, το ΕΠΑΛ Σύρου, το Γενικό Λύκειο Σύρου και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Σύρου. Σε όλα τα σχολεία υπήρξαν εκτεταμένες συζητήσεις σε ένα εξαιρετικό κλίμα με εκπαιδευτικούς και μαθητές, με άξονες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης.
Κατά τις συζητήσεις δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις πρόσθετες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στα νησιά της χώρας μας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη κοινών προσπαθειών για να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της νησιωτικότητας.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, που αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, όπως και η στήριξη της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και η θεαματική βελτίωση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας στις σχολικές μονάδες της Ειδικής Εκπαίδευσης.
Ο κ. Μπαξεβανάκης συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Σύρου Γιώργο Μαραγκό, ενώ παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργανώθηκε στην Ερμούπολη, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών αρχών της περιοχής, για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, την οποία παρακολούθησαν πολλοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς αλλά και φορείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Σύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου