Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ανάγκες για μόνιμες προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Με κύριο αίτημα μόνιμες προσλήψεις, και στο επίκεντρο του κλάδου να τίθενται επί τάπητος σημαντικά προβλήματα , συνεδρίασαν το πρωί της Πέμπτης στην Κοζάνη τα μέλη Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν  ο Δημήτρης Παπαευθυμίου πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και αιρετός εκπρόσωπος του ΚΥΣΕΕΠ, και ο Βασίλης Βούγιας αιρετός εκπρόσωπος του ΚΥΣΕΕΠ.
Ο Βασίλης Βούγιας, αιρετός στο κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο Ειδικής Αγωγής του υπουργείου παιδείας, εκπροσωπώντας το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγους , εργοθεραπευτές, σχολικούς νοσηλευτές, και άλλες ειδικότητες στην ειδική εκπαίδευση), που απασχολούνται τόσο στην ειδική εκπαίδευση όσο και στα γενικά σχολεία, έκανε ενημέρωση στα μέλη του συλλόγου κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, για τις τελευταίες εξελίξεις στην παιδεία και την ειδική αγωγή. Στα θετικά, για πρώτη φορά οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται Σεπτέμβριο μήνα και δεν καθυστερούν όπως παλαιότερα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι σχολικές μονάδες έχουν προσωπικό από την πρώτη ημέρα λειτουργίας, ενώ παλιά μπορούσαν να έχουν και μετά από δύο μήνες . Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη αύξηση στην πρόσληψη αναπληρωτών, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τον αριθμό να είναι σχεδόν διπλάσιος από άλλα χρόνια, κάτι που θα συνεχιστεί και του χρόνου.
Το αρνητικό είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι όλες οι προσλήψεις είναι σε αναπληρωτές, σε έναν κλάδο όπου δεν υπάρχουν πολλοί μόνιμοι, κάτι που είναι σημαντικό για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ώστε να μην αλλάζει το παιδί θεραπευτές και εκπαιδευτικούς από χρονιά σε χρονιά, αφού αυτό έχει επιπτώσεις τόσο στον μαθητή, όσο και στους εκπαιδευτικούς. Από την πλευρά της ο Σταυρούλα κολοβού, αντιπρόεδρος του συλλόγου, μίλησε στα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ αυτών και τις νέες προστατευτικές δομές που φέρνει το υπουργείο σε νομοσχέδιο.
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://www.prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου