Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην ΚΕΔΕ για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υ.Π.Π.Ε.Θ. 

Με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και τις δηλώσεις του προέδρου της κ. Πατούλη, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:
Ο κ. Πατούλης και οι συνάδελφοί του στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ χάνουν την ψυχραιμία τους προσποιούμενοι ότι δε γνωρίζουν τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο 4521/18 σύμφωνα με τον οποίο η άποψη της τριμερούς επιτροπής (Δ/ντης Εκπαίδευσης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και Δήμαρχος) έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ο οποίος εισηγείται στον Υπουργό και ο οποίος λαμβάνει την τελική απόφαση.
Ο Υπουργός έλαβε τις έγγραφες εισηγήσεις των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης που εισηγούνται θετικά για την εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε 265 Δήμους σε σύνολο 325 Δήμων.
Στοχεύοντας στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση, το Υπουργείο σε αυτήν τη φάση προχωράει στην αρχή εφαρμογής του νόμου, στους 184 Δήμους για τους οποίους υπήρχε τριμερής συγκλίνουσα γνωμοδότηση, δηλαδή θετική γνώμη και του Δημάρχου.
Το Υπουργείο ξεκαθαρίζει για μία ακόμη φορά ότι δε θα ανεχθεί αντιπολιτευτικά παιχνίδια με στόχο την υπονόμευση ενός αιτήματος δεκαετιών από την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς. Παραμένει ανυποχώρητο στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης με ορίζοντα την ολοκλήρωση της εντός της επόμενης τριετίαςόπως ακριβώς προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, έχει αποδεχθεί το αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη για συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου