Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε εκδήλωση για τη μαθητεία των ΕΠΑΛ στη Λάρισα

Μπαξεβανάκης Λάρισα 550 400

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.Π.Π.Ε.Θ.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε εκδήλωση για τη μαθητεία των ΕΠΑΛ στη Λάρισα
Σε εκδήλωση – ημερίδα που οργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με τίτλο «ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙ; Εκπαίδευση, ασφαλής ένταξη και γνωριμία με την αγορά εργασίας», την Τρίτη  24 Απριλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό  ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, προβολή και υποστήριξη του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑΛ και γενικότερα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό η Ελένη Αναστασοπούλου, Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας,  ο Απόστολος Μπέμπης, Αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων, ο Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων, ο Δημόκριτος  Ζερβάκης, Αντιστράτηγος, Διοικητής 1ης Στρατιάς, ο Νέστωρας Αντωνίου, Διοικητής 5ης ΥΠΕ και η Όλγα Τσούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας.
Παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων στα ΕΠΑΛ έγινε από τον Θέμη Κοτσιφάκη, Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού, ενώ το θεσμό της  μαθητείας παρουσίασε η Όλγα Καφετζοπούλου Προϊσταμένη του Τμήματος Μαθητείας ΕΠΑΛ και Μάθησης στο Χώρο Εργασίας στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ. Για το «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας στη Θεσσαλία», μίλησε η Άννα Κοκκάρα, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την ΠΔΕ Θεσσαλίας.
Στην εκδήλωση, η οποία  στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, συμμετείχαν μαθητές/-τριες, γονείς και εκπρόσωποι φορέων, ενώ μαθητευόμενοι του μεταλυκειακού έτους, εργοδότες και εκπαιδευτικοί ΕΠΑΛ που δίδαξαν σε τμήματα μαθητείας συμμετείχαν σε οργανωμένες συζητήσεις, όπου μετέφεραν την εμπειρία τους, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την προοπτική του θεσμού και διατύπωσαν προτάσεις για τη βελτίωσή του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημοσίων Φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου