Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη για το κατατεθέν σχέδιο νόμου για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση


TSOYFH 1

 Συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και την εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση για το νομοσχέδιου με τίτλο «Νέες Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) έπειτα από μακρύ διάστημα διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς φορείς και προβλέπει, μεταξύ άλλων, το τέλος της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Επιπρόσθετα, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου στοχεύει στην αποκέντρωση και ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος, στην υποστήριξη της σχολικής μονάδας από διεπιστημονική ομάδα και όχι από ένα πρόσωπο, στη σαφήνεια των αρμοδιοτήτων όσων συμμετέχουν στο υποστηρικτικό δίκτυο των σχολείων, στον προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου και στην ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού.
Τέλος, το νομοσχέδιο επιδιώκει να διαφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε όλους τους μαθητές.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΔΩhttps://www.minedu.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου