Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο.Α.Ε.Δ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)


 "Ειδικού χαρακτήρα απασχόληση η οποία δεν καταργεί τους Πίνακες Υποφηφίων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π του Υπουργείου Παιδείας και στόχο έχει την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από την κρίση"... και ..."Υποστήριξη στο έργο των υπηρεσιών και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές και οικογένειες από στοχευμένες ειδικότητες" είναι κατά τον Υπουργό Παιδείας κο Κ. Αρβανιτόπουλο τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που αφορούν στο Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π και με αυτά τα λόγια απάντησε στην Αναφορά στη Βουλή Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: "καταγγέλλει την αντισυνταγματική και παράνομη χρήση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με σκοπό τη πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού , μέσω του ΟΑΕΔ, στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής μαθητών με αναπηρία.",  η οποία Αναφορά είχε στηριχθεί στο έγγραφο-καταγγγελία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α για την αντισυνταγματική και παράνομη χρήση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με σκοπό την πρόσληψη Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π μέσω Ο.Α.Ε.Δ.
Επίσης στην Απάντηση ο κος Υπουργός παραθέτει και το νομοθετικό πλαίσιο των προγραμμάτων της κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ.

Εμείς από την πλευρά μας για μια ακόμη φορά απευθυνόμενοι στον κο Υπουργό τον καλούμε να προβεί σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού για την στελέχωση των έρημων δομών Ε.Α.Ε, όπως ακριβώς ανελαστικά προσλαμβάνεται προσωπικό για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Για μας οι "λύσεις" ΕΣΠΑ και Ο.Α.Ε.Δ δεν είναι λύσεις αλλά μέγιστο πρόβλημα για την επιβίωση της Ειδικής Αγωγής στη χώρα μας.

Βασίλης Βούγιας
10/1/2014

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου