Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Υποστηρικτικές Δράσεις της ΓΓ Νέας Γενιάς με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς

 Δελτίο Τύπου Υ.ΠΑΙ.Θ

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», υλοποιεί δράσεις στην Κεφαλονιά, με την υποστήριξη της Γ.Γ Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας του νησιού, μετά τους πρόσφατους σεισμούς.
Τον συντονισμό των δράσεων έχει ο Διευθυντής της Κλινικής κ. Γεράσιμος Κολαΐτης, ,Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, μαζί με έμπειρους και εξειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα τραύματος ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
Η παρέμβαση στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων θα είναι ψυχοεκπαιδευτική και θα αφορά τις φυσιολογικές αντιδράσεις των παιδιών και εφήβων στις φυσικές καταστροφές, καθώς επίσης και το μετατραυματικό στρες, που συχνά αναπτύσσεται.
Οι εκπαιδευτικοί θα βοηθηθούν να αναγνωρίζουν τις αντιδράσεις των μαθητών τους και να ξεχωρίζουν εκείνες που αποκλίνουν και χρήζουν ενδεχομένως αξιολόγησης ή/και αντιμετώπισης. Επιπλέον, θα λάβουν χρήσιμες πρακτικές συμβουλές προκειμένου να διευκολύνουν την ομαλή προσαρμογή των μαθητών τους (αλλά και των ίδιων) στη δύσκολη μετασεισμική, ελπίζουμε, πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου