Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ Ι.Ε.Κ & Σ.Ε.Κ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα, πιλοτικά, για πρώτη φορά στη χώρα μας Ι.Ε.Κ και Σ.Ε.Κ Ειδικής Αγωγής, στα οποία θα προσφέρονται όλες οι ειδικότητες για τις οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον άτομα με αναπηρία.
 Παράλληλα θα λειτουργήσει και μία νέα ειδικότητα, η οποία αφορά σε πολίτες που έχουν προβλήματα όρασης και ακοής. Η ειδικότητα είναι αυτή των ξεναγών σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς-πολιτιστικούς χώρους για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.
 Από Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Παιδείας, προγραμματίζει τη λειτουργία ενός ή δύο-δεν έχει αποφασισθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός-Ι.Ε.Κ και Σ.Ε.Κ Ειδικής Αγωγής σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.
Ήδη έχει συνταχθεί ο κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος και θα τροποποιηθεί όταν θα συνεκτιμηθούν τα πιθανά προβλήματα και θα καταγραφούν οι πιθανές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του θεσμού.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας επί του θέματος.

Βασίλης Βούγιας
27/2/2014


 
Δελτίο Τύπου Υ.ΠΑΙ.Θ
Αυξημένη η συμμετοχή υποψηφίων σπουδαστών στα Δ.Ι.Ε.Κ. για το εαρινό εξάμηνο

Με υψηλό ποσοστό συμμετοχής ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήσεων εγγραφής των υποψηφίων σπουδαστών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) για το εαρινό εξάμηνο 2014, το οποίο ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.
Σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας τόνισε τα εξής:
«Η συμμετοχή των υποψηφίων σπουδαστών στα 61 νέα τμήματα των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) για το εαρινό εξάμηνο 2014 είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Παρέχουμε υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος, για πρώτη φορά όποιος θέλει χωρίς καμία διάκριση, φοιτά εντελώς δωρεάν στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. στα οποία προσφέρουμε και νέες ειδικότητες ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν για πρώτη φορά στη χώρα μας Ι.Ε.Κ και Σ.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής στα οποία θα προσφέρονται όλες οι ειδικότητες για τις οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, συνάνθρωποί μας με αναπηρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου