Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠ.Ε.Π.Θ. (ΣΥΠΥΥΠ): Πανθεσσαλική 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 27-5-2014 κα ώρα 7.00π.μ. έως 10.00π.μ.





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠ.Ε.Π.Θ. 

(ΣΥΠΥΥΠ) ΕΔΡΑ: Λ. Κηφισίας  16,

Αμπελόκηποι- Αθήνα  115-26





τηλ-φαξ: 2105229538




                                                                                             Αθήνα  25 – 05 –  2014
                                                                                             Προς: ΜΜΕ
                                                                                                        ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην προσχηματική και απαράδεκτη αξιολόγηση που θέσπισε η κυβέρνηση με το νόμο 4250/2014, έχει προκηρύξει Πανθεσσαλική 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 27-5-2014 κα ώρα 7.00π.μ. έως 10.00π.μ. .  
Παράλληλα προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας , που εδρεύει στη Λάρισα, οδός Mανδηλαρά 23 και καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στους νομούς Λαρίσης, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.
Το νέο τριτοκοσμικό σύστημα αξιολόγησης το μόνο που κάνει είναι να εισάγει τη ρουφιανιά και την ανθρωποφαγία σε όλο τους το εύρος, καθώς έρχεται να εφαρμοστεί στο δημόσιο, και ειδικότερα στις υπηρεσίες μας, σε ένα σύστημα χωρίς περιγραφή θέσεων, κοινώς καθηκοντολόγιο, χωρίς στοχοθεσία και μετρήσιμους δείκτες,   και με τον ποιο ανήθικο τρόπο.
 Η υπ’ αριθμ.  63564/Η/25-04-2014, Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΙΘ, εισάγει νέα δεδομένα στις υπηρεσίες μας όπως το να αξιολογούνται από διαφορετικού επιπέδου προϊστάμενο υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας. Ακόμη χειρότερα  η οδηγία να πραγματοποιηθεί εισήγηση από Προϊστάμενους, για υπαλλήλους, οι οποίοι όμως δεν ανήκουν και δεν έχουν καν τοποθετηθεί στα τμήματα αυτών με κάποια απόφαση.
Λέμε όχι στην αξιολόγηση που ως σκοπό έχει όχι την αξιολόγηση αλλά την ανεύρεση νέων θυμάτων στο βωμό της Τρόικας και των μνημονίων.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές και ζητούμε το αυτονόητο, τη διαφάνεια, την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα την οργάνωση.
Ζητούμε άμεσα:
·         Να ανασταλεί η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης που εισάγει ο Ν. 4250/2014 .
·         Να ανακληθεί άμεσα η αριθμ.  63564/Η/25-04-2014 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία, για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα οργάνωσης και λειτουργίας των περιφερειακών υπηρεσιών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μετάσχουν στην κινητοποίηση που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τον ήδη προβληματικό εκ φύσεως τρόπο αξιολόγησης.
Η αυθαιρεσία και ο κανιβαλισμός με το όποιο πρόσχημα δε θα περάσουν !!!


                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας


     Καγκιούζης Γρηγόρης                            Αθανασιάδης Νώντας


           6974431539                                      6980466608

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου