Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ... Ε.Ε.Π - Ε.Β.Π - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ??



Νέες δομές Ειδικής Εγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(οι πρώτες μετά το 2009) ιδρύονται, όπως βλέπουμε σε δημοσίευμα του eviaportal.gr με τίτλο "Ο Συμεών Κεδίκογλου ενισχύει την Ειδική Αγωγή στην Εύβοια και ιδρύει νέα σχολεία".

Η Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας και η οποία αναμένει την έγκριση του Υπουργού Οικονομικών ώστε να ισχύσει από το σχολικό έτος 2014-15, περιλαμβάνει την ίδρυση στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:


·  δύο Ειδικών Δημοτικών Σχολείων
·  ενός Ειδικού Νηπιαγωγείου και  
·  σαράντα εννέα νέων Τμημάτων Ένταξης, ενώ προάγονται εννέα Ειδικά Δημοτικά.


Στη δε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ιδρύονται:


·  δεκατέσσερις δομές Ειδικής Αγωγής (Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και
·  τριάντα Τμήματα Ένταξης, ενώ προστίθενται εξειδικεύσεις σε τρία Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)


Αναλυτικά στην Εύβοια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του eviaportal.gr, και όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,
 ιδρύονται Τμήματα Ένταξης στο 1ο Νηπιαγωγείο Βαθέος Χαλκίδας, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, στο Δημοτικό Σχολείο Στυρέων και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας, εκτός από το ειδικό νηπιαγωγείο και το ειδικό δημοτικό σχολείο Νέου Πύργου που έχει ήδη ιδρυθεί και λειτουργεί,
 ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ιδρύονται Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόρειας Εύβοιας στη Νέα Σινασό με εξειδικεύσεις Α. Ανθοκομίας, Β. Χειροτεχνίας, Γ. Πληροφορικής, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δήμου Κύμης Αλιβερίου στα Κριεζά με εξειδικεύσεις Α. Ανθοκομίας, Κηπουρικής Β. Χειροτεχνίας, Γ. Πληροφορικής και τρία Τμήματα Ένταξης στο Γυμνάσιο Σκύρου, στο Γυμνάσιο Ωρεών και στο Γυμνάσιο Βαθέος Χαλκίδας. 



Φυσικά από την πλευρά μας θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή την Απόφαση του κου Υφυπουργού, όμως θεωρούμε ακόμη σημαντικότερη την πρόβλεψη που πρέπει να υπάρξει για την επαρκή στελέχωση αυτών των νέων δομών Ειδικής Αγωγής με εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π).

Και μιας και ομιλούμε για την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα γενικότερα, δεν είναι δυνατόν να μην αναφέρουμε ξανά και ξανά και ξανά πως αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Περιφέρεια, σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων(Φθιώτιδας - Εύβοιας - Βοιωτίας - Φωκίδας - Ευρυτανίας) υπηρετεί ως μόνιμο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) στις υπάρχουσες δομές Ειδικής Αγωγής, ΜΙΑ(αριθμός 1) συνάδελφος, όπως επίσης ΜΙΑ(αριθμός 1) Εργοθεραπεύτρια και ΜΙΑ(αριθμός 1) Λογοθεραπεύτρια.

Και όσον αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών(ως γνωστόν χωρίς αυτούς ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ οι δομές Ειδικής Αγωγής) τα μαντάτα που έρχονται από ΕΣΠΑ μεριά είναι απογοητευτικά. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως από τον κρατικό προϋπολογισμό πρόβλεψη για πρόσληψη αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή απλά δεν υπάρχει, τότε  καταλαβαίνετε γιατί η είδηση αυτών των ιδρύσεων μας δημιουργεί αντί για χαρά μελαγχολία...

Βασίλης Βούγιας
23/5/2014
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥeviaportal.gr ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου