Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

¨ΟΧΙ¨ το 1940, ¨ΟΧΙ¨ και το 2015 !




Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 27-10-2015
 Αριθμ. Δ.Τ.: 040

¨ΟΧΙ¨ το 1940, ¨ΟΧΙ¨ και το 2015 !

28η Οκτωβρίου 1940. Οι Έλληνες απέρριψαν αξιώσεις, αρνήθηκαν την ικανοποίηση ιταμών αιτημάτων και προσβλητικών απαιτήσεων, αντιστάθηκαν στο φασισμό, απέρριψαν τελεσίγραφο, διακήρυξαν το ¨ΟΧΙ¨ στην υποδούλωση και την υποταγή. Οι Έλληνες δεν συναίνεσαν, διεφύλαξαν την αξιοπρέπεια, διεκδίκησαν την ανεξαρτησία, πολέμησαν για την ελευθερία. Το ιστορικό ¨ΟΧΙ¨ και η είσοδος της Ελλάδας στον πόλεμο, το ¨ΕΠΟΣ ΤΟΥ ᾽40¨ βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των Ελλήνων, αποτελεί γιορτή περηφάνιας για το Λαό μας ενώ συγχρόνως συνιστά βαριά εθνική κληρονομιά και υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους – συμπολίτες μας που αγωνίστηκαν για αρχές, αξίες και ιδανικά.
28η Οκτωβρίου 2015. Η εθνική κυριαρχία, 75 χρόνια μετά, κινδυνεύει. Το έθνος απειλείται με αφανισμό. Ο «εχθρός» έχει μεταλλαχθεί εμφανίζεται με άλλο καμουφλαρισμένο πρόσωπο, διαθέτει άλλα «σύγχρονα όπλα». Μεταχειρίζεται μεθόδους και χρησιμοποιεί τακτικές που επιφέρουν μεγάλες ζημίες στην κοινωνία και την οικονομία. Η παρατεταμένη βαθιά κρίση έχει πλήξει την ίδια τη ζωή, την προσδοκία, έχει στερήσει την ελπίδα. Οι «εχθρικές» βλέψεις επεκτείνονται, τα προγραμματισμένα και καλοστημένα «σχέδια» εκτυλίσσονται, οι απώλειες μεγαλώνουν. Πολιτικές και πολιτικοί επιφέρουν καίρια πλήγματα θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και την επιβίωση. Οι Έλληνες, με σεβασμό στην ιστορία μας, αξιοποιώντας τα διδάγματα του παρελθόντος, ήρθε η ώρα να «πολεμήσουμε». Να δώσουμε μάχη για την ανάκτηση της κοινωνικής συνοχής, για τη διαφύλαξη της ενότητας, την ανάπτυξη της συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Να νικήσουμε πρώτα τον ¨κακό μας εαυτό¨, ξεπερνώντας μικροψυχίες, συμφέροντα, σκοπιμότητες, παθογένειες, ιδεοληψίες, προκαταλήψεις, εσωστρέφειες, … και στη συνέχεια ενωμένοι, με ομοψυχία, να αγωνιστούμε για την κατάκτηση του αύριο που θα δει την Ελλάδα αναπτυγμένη , γεωπολιτικά και οικονομικά ισχυρή.
28η Οκτωβρίου 2015 να διατρανώσουμε το ¨ΟΧΙ¨ και να δώσουμε τις νικηφόρες μάχες μας απέναντι σε όσους με τις πολιτικές τους μας επιβουλεύονται, μας απαξιώνουν, μας υποτιμούν, μας εκμεταλλεύονται, μας εξαθλιώνουν, μας φτωχοποιούν, … Το ¨ΟΧΙ¨ του εργαζόμενου και συνταξιούχου ανάγκη και υποχρέωση στις επόμενες γενιές !
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου