Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δεν λήγει η θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών και Ε.Ε.Π.




Δεν λήγει η θητεία των αιρετών μελών Βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο στην τοποθέτησή τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για κατάργηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελής στη δικιά του τοποθέτηση τόνισε ότι δεν καταργούνται τα υπηρεσιακά συμβούλια όπως υποστήριξαν άλλοι βουλευτές.
«Ειπώθηκε δις ότι καταργούνται τα υπηρεσιακά συμβούλια. Δεν καταργούνται τα υπηρεσιακά συμβούλια, λήγει η θητεία των υπηρεσιακών μελών, όχι των αιρετών, και απ’ ότι διάβασα πολύ προσεκτικά, φτιάχνεται μια λίστα στελεχών της εκπαίδευσης» τόνισε ο κ. Μιχελής για να προσθέσει «φτιάχνεται μια λίστα στελεχών της εκπαίδευσης, δεκαπέντε τον αριθμό που με αντικειμενικά κριτήρια τα χρόνια υπηρεσίας και τα χρόνια διοίκησης θα επιλεγούν να στελεχώσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια».
Ο κ. Μιχελής δεν παρέλειψε να αναφέρει, περνώντας σε κάποιες παρατηρήσεις ότι « το πρόβλημα των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν είναι πρώτιστα η στελέχωση αλλά ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους και κυρίως οι αιτιολογημένες αποφάσεις τους, διότι όταν αυτές πηγαίνουν στα Διοικητικά Δικαστήρια εκπίπτουν κύριοι συνάδελφοι». Σημειώνουμε ότι η αιτιολογική έκθεση επιβεβαιώνει τα όσα είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αναφέρει ότι με τις διατάξεις της παρ.4 προβλέπεται ανασυγκρότηση του συνόλου των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαιδευτικού Προσωπικού, όπως αυτή προκύπτει μετά την επιλογή και τοποθέτηση των νέων μελών που συμμετέχουν εκ του νόμου σε αυτά, προκειμένου να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική η λειτουργία τους, ενώ με την παρ5.
Εξαιρούνται από την ανωτέρω ρύθμιση τα αιρετά μέλη των εν λόγω Συμβουλίων. Ο κ. Μιχελής όπως προειπώθηκε ανέφερε ότι «λήγει η θητεία των υπηρεσιακών μελών, όχι των αιρετών».

Καλόγηρος Βασίλειος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου