Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ...ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ ΑΚΟΜΗ...



Επιτέλους να προβούν στην ένταξη του έργου «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες» στο πλαίσο του οποίου προσλαμβάνεται το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) -ΣΥΝΟΔΟΙ Ε.Β.Π. - για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν και οι Αιρετές Περιφέρειες που δεν το έχουν πράξει ακόμη. 

Οι μαθητές, οι γονείς τους, τα σχολεία και οι συνάδελφοι αναπληρωτές Ε.Β.Π. περιμένουν αυτά τα γραφειοκρατικά προαπαιτούμενα να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

Τελειώνει και ο Οκτώβριος εντός ολίγου...

Βασίλης Βούγιας

 ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσεται στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020, το έργο «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες» με προϋπολογισμό 629.375 €.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το έργο με δικαιούχο το Υπουργείο Παιδείας αφορά στην υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η οποία συμπεριλαμβάνει και την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών ΑΜΕΑ λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π. που φοιτούν σε σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2015-2016.

Στο πλαίσιο αυτό προσλαμβάνεται το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Στόχος του έργου είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου