Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΑΣ ΤΣΙΑΚΠΙΝΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

  

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
Αλεξανδρούπολη, 28/8/2017

Αγαπητές Συναδέλφισες,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

η απόσπασή μου στην περιφερειακή διεύθυνση της Αττικής απαιτεί την αναγκαστική παραίτηση μου, όπως προβλέπει το καταστατικό του συλλόγου μας. Με αφορμή τον αποχαιρετισμό μου θα ήθελα να περιγράψω το μοναδικό ταξίδι του συλλόγου μας. 
Σίγουρα, σε κάθε θαλασσινό ταξίδι, υπάρχει ο προορισμός, το σκαρί που σε μεταφέρει, οι ταξιδιώτες, αλλά και το πλήρωμα.
Ταξιδιώτες, λοιπόν όλοι μας, μπήκαμε πριν δυο χρόνια, σε ένα ρημαγμένο σκαρί, να ταξιδέψουμε σε μία φουρτουνιασμένη θάλασσα, γεμάτη συμπληγάδες, με προορισμό μας, το καλύτερο σήμερα όλων των συναδέλφων, το ακόμα καλύτερο αύριο, το καλύτερο μέλλον της Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης, προς όφελος όλων μας, προς όφελος των μαθητών μας και των οικογενειών τους.
Επαναλειτουργήσαμε έναν διαλυμένο Σύλλογο, με εξωστρέφεια και γνώμονά μας τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτέλεια.
Συνεργαστήκαμε και συνδιεκδικήσαμε μαζί με άλλους συλλογικούς φορείς της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο στη Θράκη, με συλλογικούς φορείς γονέων των μαθητών μας και συλλογικούς φορείς του αναπηρικού κινήματος στη χώρα.
Κάναμε παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, τόσο παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο και σε επίπεδο νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου για την Ειδική Εκπαίδευση, όσο και σε επίπεδο λειτουργικό σε τοπικό επίπεδο, συνηγορήσαμε και διεκδικήσαμε για συναδέλφους που η γραφειοκρατία και το πολυδαίδαλο της λειτουργίας των νόμων και των διαδικασιών, τους υπέβαλλε στο γνωστό σε όλους μας βάσανο.
Επισκεφθήκαμε σχολεία, καταγράψαμε κι αφουγκραστήκαμε προβλήματα συναδέλφων στα σχολεία της Θράκης.
Η δράση και η λειτουργία μας, όλο αυτό το διάστημα, ήταν «ένας για όλους και όλοι για έναν» και δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με κατεστημένα, συμφέροντα και «Ερινύες» που τα εκπροσωπούσαν, ακόμα και μέσα στο Σύλλογό μας και να τις απομονώσουμε, γιατί σε αυτή την προσπάθεια, μπορεί να μην περισσεύει κανείς, κανένας μας όμως δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να βάζει το «εγώ» πάνω από το «εμείς».
Σας ευχαριστώ θερμά όλες και όλους σας που μου κάνατε την τιμή και ήμουν η «καπετάνισσα» στο σκαρί μας σε αυτό το δύσκολο και συνάμα συναρπαστικά όμορφο ταξίδι μας, με τα όποια λάθη έγιναν που σας διαβεβαιώ, τα όποια λίγα έγιναν, δεν έγιναν από πρόθεση και αναλαμβάνω, ως «καπετάνισσα» την ευθύνη γι’ αυτά.
Σημασία δεν έχει εάν φτάσαμε στον προορισμό, γιατί είναι τέτοιος ο προορισμός, που διαρκώς πρέπει να ταξιδεύουμε, να τον αναζητούμε.
Έχει, όμως μεγάλη σημασία, το ταξίδι να είναι όμορφο και να προσπερνάμε τις τρικυμίες, τις σκοπέλους και τις συμπληγάδες που συναντάμε.
Μείνετε ενωμένοι, στηρίχτε το Σύλλογό μας, στηρίχτε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το νέο/τη νέα «καπετάνιο»/»καπετάνισσα», κάντε καλύτερο και πιο δυνατό το σκαρί μας και συνεχίστε το ταξίδι!
Παρά τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που θα βρίσκομαι πλέον, θα βρίσκομαι δίπλα σας, αρωγός στις προσπάθειές σας/μας, γιατί το μετερίζι είναι κοινό, γιατί το σκαρί είναι «σκαρί μας», γιατί…το ταξίδι συνεχίζεται και δεν περισσεύει κανείς….
Σας ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους αγώνες μας!

ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ ΤΣΙΑΚΠΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου