Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ...(ΤΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ)




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
  
Ως Πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και αιρετός στο ΚΥΣΕΕΠ δεν έχω καμία πρόθεση να απαξιώσω ή να προσβάλλω κανέναν, πόσο μάλλον εκπροσώπους σε θεσμικά όργανα.
Δυστυχώς αυτό ο κος Αρβανίτης  το κάνει καλά από μόνος του , μετατρέποντας την υποτιθέμενη κριτική σε  μικροπρεπή  λασπολογία.
Από την πλευρά του αιρετού θέλω να επισημάνω προς τους συναδέλφους που αναγκάζονται να παρακολουθούν τις ευτελούς επιπέδου κατηγορίες και καταγγελίες, την ουσία και αυτή λέει ότι ο κάθε συνάδελφος έχει δικαίωμα σύμφωνα με τις διατάξεις να ζητήσει απόσπαση για λόγους υγείας και άλλους προσωπικούς, όπως και αυτός της αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος, λόγω επαγγελματικής εξουθένωσης.
Όσα χρόνια υπηρετώ τη θέση του αιρετού, βασική μου αρχή ήταν και είναι ο σεβασμός στα προβλήματα των συναδέλφων και η αμέριστη συμπαράσταση στην επίλυσή τους.
Το πρόβλημα του κάθε συναδέλφου για μένα γινόταν προσωπικό θέμα και έτσι το αντιμετώπιζα.
Την τίμια, δίκαιη  και υποστηρικτική στάση μου προς όλους τους συναδέλφους, το σύνολο των συναδέλφων (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων όπως φαίνεται για προσωπικούς τους λόγους) την έχει αναγνωρίσει, την έχει εκτιμήσει και με έχει τιμήσει με την εκλογή μου στο ΚΥΣΕΕΠ για πολλά χρόνια.
Την ίδια τιμή μου έκαναν και οι αντιπρόσωποι των Περιφερειακών Συλλόγων, να με εκλέξουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στο Δ.Σ. και να ηγηθώ της Ομοσπονδίας μας.
Τώρα αν κάποιος διαφωνεί με τις δημοκρατικές διαδικασίες, μάλλον έχει επιλέξει λάθος χώρο για  να το εκφράσει.
Επειδή λοιπόν οι θέσεις που κατέχω ως πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και αιρετός στο ΚΥΣΕΕΠ είναι με την ψήφο και επιλογή των συναδέλφων, θεωρώ ότι δεν έχει κανένας το δικαίωμα να απαξιώνει και προσβάλει την κρίση τους.
Όσον αφορά το θέμα των αποσπάσεων, η στάση των αιρετών στο υπηρεσιακό συμβούλιο είναι και δυναμική και υποστηρικτική και αυτό επιβεβαιώνεται από το αποτέλεσμα του ποσοστού ικανοποίησης των αιτημάτων (98%).
Ουδέποτε υπήρξε ανάγκη για Β΄ φάση αποσπάσεων με νέες αιτήσεις, για το λόγο ακριβώς της απόλυτης ικανοποίησης.
Το τελευταίο συμβούλιο που έγινε όπως ήδη έχουμε περιγράψει οι αιρετοί σε ανακοίνωσή μας, αφορούσε αιτήσεις θεραπείας , όπως γίνεται κάθε χρόνο, και αυτές συζητήθηκαν στην βάση του νέου πίνακα των λειτουργικών κενών, με την συμπερίληψη και των κενών που είχαν δοθεί πριν το συμβούλιο για τις αποσπάσεις, αλλά η υπηρεσία δεν είχε ενσωματώσει.
Το αίτημα των αιρετών πριν την εγκύκλιο των αποσπάσεων προς τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,  ήταν να κοινοποιηθεί ο πίνακας των λειτουργικών κενών, ώστε οι συνάδελφοι να κάνουν τις αιτήσεις τους με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Αυτό για φέτος δεν έγινε, δεσμεύτηκε όμως η υπηρεσία, αυτό να γίνεται από του χρόνου.
Δεδομένου ότι τα λειτουργικά κενά δεν ανακοινώνονται πριν τις αποσπάσεις, πράγματι δημιουργεί μία δυσκολία στις προτιμήσεις των συναδέλφων που όμως, όπως διαπιστώνεται, η πλειοψηφία των συναδέλφων κάθε χρόνο ζητούν τις ίδιες θέσεις και στις οποίες βεβαίως ικανοποιούνται.
Το πρόβλημα αυτό της ανάγκης για συνεχή απόσπαση θα μπορούσε να είχε τελειώσει εάν το υπουργείο είχε κάνει δεκτό το αίτημα αιρετών και ΠΟΣΕΕΠΕΑ για σύσταση νέων οργανικών θέσεων. Οι νέες θέσεις θα κάλυπταν την ανάγκη μετακίνησης του παλαιού προσωπικού και θα διορίζονταν στα κενά νέοι συνάδελφοι.
Τώρα για τις κατηγορίες για ενημέρωση των ημετέρων θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον αστείες γιατί, σε νέες θέσεις τοποθετήθηκαν και άλλοι συνάδελφοι, που δεν είναι του ¨ στενού περιβάλλοντος¨.
Ευκαιριακά να πω ότι το νέο σχολείο στο οποίο τοποθετήθηκα μετά τις κρίσεις Δ/ντής, το είχα αναλάβει με απόφαση της Δ/νσης εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας ως διευθυντής  παράλληλων καθηκόντων, από τον μήνα Ιούνιο  και με την εν λόγω συνάδελφο την οποία καταγγέλλει ο Αρβανίτης, δουλέψαμε σκληρά όλο το καλοκαίρι για να μπορέσει να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.
Τη λειτουργία του σχολείου την γνώριζαν όλοι για το λόγο ότι είχε προβληθεί ιδιαίτερα , αλλά απ ότι φάνηκε, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από άλλους συναδέλφους , γι΄ αυτό και δεν αποσπάστηκε κανείς άλλος.
Κλείνοντας Συνάδελφοι, θα ήθελα να επισημάνω ότι η τακτική που επιλέχτηκε από τον συγκεκριμένο συνάδελφο να κάνει αντιπολίτευση στους εκπροσώπους των  θεσμικών μας οργάνων, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΚΥΣΕΕΠ, αν δεν κρύβει σκοπιμότητα, όχι μόνο δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες, αντιθέτως απαξιώνει τον ίδιο, προσβάλει τον θεσμό που υπηρετεί και υπονομεύει την συνεργατικότητα μεταξύ των φορέων.
Ας αξιοποιήσει την ικανότητά του να υποστηρίζει τους συναδέλφους στα προβλήματά τους και ας αφήσει τα συλλογικά μας όργανα να λειτουργήσουν, σύμφωνα με τις  αρμοδιότητές τους.
Αρκετά έχουν ικανοποιηθεί όσοι μας θέλουν  διασπασμένους.
Οι προσωπικές πιθανόν πικρίες δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως οδηγοί ανθρώπων που αποφάσισαν να συμμετέχουν στα κοινά.
Και αν πάλι αυτό είναι δύσκολο, ας αλλάξουμε το ¨δεν περισσεύει κανείς». Όποιος νομίζει ότι περισσεύει, ας τραβήξει το δρόμο του.
Όσοι μείνουμε στον κοινό αγώνα θα τα καταφέρουμε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου