Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18 & 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 - ΑΘΗΝΑ


 ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

18 Απριλίου 2018
Τετάρτη | 16:00-18:00 & 18:00–20.00

25 Απριλίου 2018
Τετάρτη | 16:00-18:00 & 18:00–20.00

Το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μουσικού εργαστηρίου Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό, διοργανώνει τέσσερα βιωματικά εργαστήρια στην Αθήνα (Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Λ. Συγγρού 107),  τα οποία απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής  (εκπαιδευτές/θεραπευτές).

Για τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο προκειμένου να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο. Σε αυτή την κατεύθυνση, το εργαστήριο «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό» περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, οι οποίες προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών. Μέσα από μια σειρά νέων μουσικών συνθέσεων, δουλεύουμε τις έννοιες της σωματογνωσίας, του χώρου, αλλά και καθημερινές δραστηριότητες και ρουτίνες της ζωής τους.

Τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνωρίζουν από κοντά τα διάφορα μουσικά όργανα. Με αυτό τον τρόπο, η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Τα βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και θεραπευτές θα είναι μια αναπαράσταση των μουσικών δραστηριοτήτων και εμπεριέχουν κίνηση, για αυτό το λόγο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα μαξιλάρι καθίσματος. Συμμετέχοντες με κινητικά προβλήματα θα πρέπει να το αναφέρουν κατά την τηλεφωνική κράτηση της θέσης.

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η προκράτηση θέσης.


Λεπτομέρειες:

•    Κάθε εργαστήρι ολοκληρώνεται σε μία δίωρη συνάντηση
•    Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org , αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και ώρα που επιθυμείτε να παρευρεθείτε.
•    Περισσότερες πληροφορίες: 210 3713000 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00-17:00).
•    Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λ. Συγγρού 107, Αθήνα.
•    Ενημερωθείτε για όλο τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών δράσεων Ειδικής Αγωγής εδώ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου