Τρίτη 17 Απριλίου 2018

«ΠΕΡΠΑΤΩ – ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ»...ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ...ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2018



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΕΡΠΑΤΩ – ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ»
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ
ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2018
Προσκαλείστε να καταστείτε συνοδοιπόροι με τους Κύπριους τυφλούς στο γνήσιο αγώνα που διεξάγουν για κοινωνικοοικονομική καταξίωση, λαμβάνοντας ενεργά μέρος στις πορείες «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» με βλέμμα στο αύριο, με βλέμμα στην πρόοδο, που διοργανώνει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών και την Παγκύπρια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών στη Λεμεσό και τη Λευκωσία.
Η κεντρική Πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 22 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στο προαύλιο του Ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ και  θα τερματίσει στη Σχολή Τυφλών, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοικτή για το κοινό που θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα.
Η Πορεία είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και  αναμένεται να προσφωνήσουν οι Δήμαρχοι της μείζονος Λευκωσίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παιανίζει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αδάμου.
Την έναρξη της πορείας στη Λεμεσό θα κηρύξει ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Νικολαϊδης, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στις 11:00 π.μ., στο προαύλιο του Γραφείου του Έπαρχου Λεμεσού, στην οδό Ανεξαρτησίας.
Την εκδήλωση θα προσφωνήσουν Δήμαρχοι και Βουλευτές της περιφέρειας της Λεμεσού.
Η πορεία θα καταλήξει στο Δημόσιο Κήπο, όπου θα παρατεθεί δεξίωση σε όλους τους συνοδοιπόρους των τυφλών.
Η τελετή έναρξης περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Στην εκδήλωση θα  πάρουν, επίσης, μέρος, οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές – United Bikers καθώς και δρομείς του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου».
Προσκαλείστε να πάρετε μέρος στην πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση των τυφλών της Κύπρου και να πορευθείτε μαζί τους στο δύσκολο αγώνα που διεξάγουν για τον παραμερισμό των εμποδίων συμπεριφοράς και των περιβαλλοντικών εμποδίων που συνιστούν φραγμούς στην πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με άλλους καθώς και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, ίσης μεταχείρισης και κοινωνικής αναγνώρισης.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΤ 2018

Η εκδήλωση στη Σχολή Τυφλών στην οποία αναφερόμαστε πιο πάνω διοργανώνεται στους χώρους της Σχολής Τυφλών την Κυριακή, 22 Απριλίου, 2018. Η εκδήλωση αρχίζει στις 11:00 π.μ και θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου, 2018.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα πωλείται φαγητό, λοκμάδες, γλυκά, παγωτά, ποτά κλπ. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια, ή να απολαύσουν ένα κυπριακό καφέ στο παραδοσιακό καφενείο.
Θα διατίθενται, επίσης, είδη καλαθοπλεκτικής και χειροτεχνήματα που κατασκευάζονται στο εργαστήρι που λειτουργεί η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών και απασχολεί τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από μουσικά σχήματα, που προσφέρθηκαν να συμβάλουν στην εκδήλωση αυτή των τυφλών εθελοντικά.
Προϊόντα προσφέρουν διάφορες Εταιρείες, Οίκοι, Βιομηχανίες, Καταστήματα και πολλοί φίλοι των τυφλών.
Είναι μια εκδήλωση που χαρίζει ξεγνοιασιά και ξεκούραση και που αξίζει να την επισκεφθεί κανείς.
Από την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
Π.Α. 22 81 33 83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου