Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση ΥΠΠΕΘ Νίκου Φίλη με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων» (Π.Ε.Σ.Σ.)

Δελτίο Τύπου

999999999Τη συμβολή των σχολικών συμβούλων στον Εθνικό διάλογο για την παιδεία ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης κατά τη σημερινή συνάντηση του με τα μέλη της «Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων» (Π.Ε.Σ.Σ.)
Ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις για την αναμόρφωση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου. Για αυτόν τον λόγο όπως τόνισε αποφασίστηκε η παράταση της θητείας των 600 σχολικών συμβούλων έως 31 Αυγούστου 2016, θητεία που έληγε την   31 Δεκεμβρίου 2015.
Ειδικότερα για την επιλογή των σχολικών συμβούλων ο Νίκος Φίλης είπε ότι ο τρόπος που θα θεσμοθετηθεί θα είναι μακριά από μεροληπτικές πελατειακές ή κομματικές πρακτικές και πρόσθεσε ότι «σταθερή αρχή μας είναι να μην αιφνιδιάζουμε. Όλες μας οι αποφάσεις να λαμβάνονται ύστερα από διάλογο».
Για το θέμα της ειδικής αγωγής, το οποίο εθίγη κατά τη συνάντηση ο Νίκος Φίλης επανέλαβε ότι συνδυάζει δύο προτεραιότητες: την παιδεία και την υγεία. Είναι μία προτεραιότητα μέσα στις προτεραιότητες της εκπαίδευσης. Αν κάνουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία θα είναι πρώτα-πρώτα στην ειδική αγωγή. Δείγμα αυτού του ενδιαφέροντος είναι το ότι φέτος διπλασιάσαμε τον αριθμό των αναπληρωτών που προσλάβαμε στον χώρο της ειδικής αγωγής.»
Επεσήμανε ακόμα πως «θέλουμε να υπάρξει συνεργασία και να βρούμε λύσεις. Δεν πιστεύω εκ προοιμίου ότι εμείς ξέρουμε καλύτερες λύσεις αλλά έχουμε μία δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσουμε σε λύσεις ως κυβέρνηση μέσα από διάλογο χωρίς αιφνιδιασμό.»
Επίσης ανέφερε ότι η διαδικασία κρίσεων των σχολικών σύμβουλων θα ξεκινήσει την Άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου