Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.Δ.: Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης: το αίσχος συνεχίζεται


Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2015
 
Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης: το αίσχος συνεχίζεται
 
Με προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί αιφνιδιαστικά, με απόλυτη περιφρόνηση προς κάθε διαδικασία διαβούλευσης, να επεκτείνει τον κομματικό έλεγχο στη διοίκηση της παιδείας, μεταβάλλοντας για δεύτερη φορά το καθεστώς επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, με μοναδικό κίνητρο την επιβολή κομματικού ελέγχου και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης, επανεισάγεται στη διαδικασία επιλογής τους η συνέντευξη. Υπενθυμίζουμε ότι τη συνέντευξη είχε δαιμονοποιήσει και καταργήσει ο κ. Μπαλτάς, υποκαθιστώντας σε αυτή την εκλογή από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, οι οποίοι με τη σειρά τους εκλέγονται πλέον από τους συναδέλφους τους. Πίστευε το Υπουργείο ότι έτσι θα επιτύγχανε την εκλογή των ημετέρων Διευθυντών Εκπαίδευσης. Πλην όμως οι εκπαιδευτικοί δεν επέλεξαν τους ημετέρους για Διευθυντές Σχολείων και έτσι τώρα επαναφέρει το Υπουργείο τη συνέντευξη με σκοπό να αλώσει τη διαδικασία. Η τελική επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης προβλέπεται να γίνει από περιφερειακά συμβούλια, στη συγκρότηση και λειτουργία των οποίων πρωταγωνιστούν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, η τυφλή κομματική υπακοή των οποίων στα κελεύσματα της συγκυβέρνησης είναι γνωστή στο πανελλήνιο.
Μετά τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον έλεγχο των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, των Διευθυντών Εκπαίδευσης, των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, των Σχολικών Συμβούλων, των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, έρχεται για δεύτερη φορά η σειρά των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Πότε επιτέλους το αίσχος αυτό θα σταματήσει;
 
Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας
 
Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας
                                                  τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου