Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΤΟΥ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 2ας ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.




"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΤΟΥ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 2ας ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α."

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι



Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ και μεμονωμένων ατόμων, σχετικά με το θέμα των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν σε 3 μέρες.

 Διατυπώνονται απόψεις και υπάρχουν προτάσεις για ομαδική παραίτηση των υποψηφίων για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ως μέσο πίεσης για την αναβολή των εκλογών, λόγω της καθυστέρησης διορισμού των αναπληρωτών του ΕΕΠ.

Την Δεύτερα 24/10/2016, στην διαμαρτυρία των αναπληρωτών στο ΥΠΠΕΘ, διατυπώθηκε η πρόταση για παραίτηση των υποψηφίων, πρόταση που κατατέθηκε στον Δ/ντη Ειδικής Αγωγής και ζητήθηκε ή νομική διερεύνηση των συνεπειών αυτής της ενέργειας.

Από την πλευρά του κ. Κασσιανού δηλώθηκε ότι θα δώσει το θέμα στην νομική υπηρεσία και θα ενημέρωνε άμεσα.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση επί του θέματος και ούτε υπήρξε διερεύνηση από νομικής πλευράς από την Ομοσπονδία.

Τα ερωτήματα που ετίθεντο στο θέμα της ομαδικής παραίτησης και έπρεπε να διασαφηνιστούν ήταν τα εξής:

1 Η παραίτηση θα ήταν ομαδική ή θα αφορούσε κάποιους μεμονωμένους υποψήφιους; Αν συμμετείχε έστω και ένας υποψήφιος, οι εκλογές θα πραγματοποιούνταν, με συνέπεια την αλλοίωση της πραγματικής βούλησης του εκλογικού σώματος. Πώς λοιπόν θα διασφαλίζονταν ή καθολικότητα; (Θα το διασφάλιζε αυτό ή ΠΟΣΕΕΠΕΑ);

2  Στην περίπτωση που δεν πραγματοποιούνταν οι εκλογές, πως  διασφαλίζονταν ότι το ΥΠΠΕΘ θα προέβαινε σε νέες εκλογές και δεν θα προσέφευγε στον  διορισμό μελών ΕΕΠ όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αιρετοί, κάτι που στο παρελθόν έχει συμβεί;

3 Στις εκλογές για το ΚΥΣΕΕΠ υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Τι θα συνέβαινε εάν παρέμεινε στην διαδικασία εκλογών το ένα ψηφοδέλτιο; Είχε άραγε έρθει ή ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε επικοινωνία με τους συνδυασμούς για να καταγράψει τις προθέσεις; H διαπίστωση του συνδυασμού "Πανελλήνιο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο" ήταν ότι  οι επικοινωνίες της ΠΟΣΕΕΠΕΑ γινόταν με τους  υποψηφίους μεμονωμένα και όχι επίσημα με τους συνδυασμούς και τους εκπροσώπους τους.

4 Ήδη υπήρχαν συνάδελφοι που είχαν αποστείλει ταχυδρομικά την ψήφο τους από τις 27/10/2016. Αυτό πως θα αντιμετωπίζονταν; Πως θα ακυρωνόταν στην πράξη η ψηφοφορία των συναδέλφων που ήδη έχουν ψηφίσει;



          Έχοντας ως υπόψη όλο αυτόν τον προβληματισμό και ταυτόχρονα θεωρώντας λογικό και δίκαιο το αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς το Υπουργείο Παιδείας περί αναβολής των εκλογών ή και για ομαδική παραίτηση των υποψηφίων, οι υποψήφιοι του συνδυασμού μετά από έντονο προβληματισμό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υπάρχουσα κατάσταση, σε συνδυασμό με τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, δεν δίνει την δυνατότητα της οξείας αντιπαράθεσης με το ΥΠΠΕΘ καταλογίζοντας τις σοβαρές ευθύνες που φέρει ως φορέας, σε σχέση με την απαράδεκτη καθυστέρηση των προσλήψεων των αναπληρωτών, ούτε διασφαλίζεται από νομικής πλευράς η επανάληψη των εκλογών, αφού όπως δηλώνουν νομικοί τους οποίους έχουμε συμβουλευτεί, το ΥΠΠΕΘ, νομιμοποιείται στην περίπτωση μη ύπαρξης εκλεγμένων αιρετών, τον διορισμό μελών ΕΕΠ, προκειμένου τα συμβούλια να λειτουργούν απρόσκοπτα ( διαδικασία που στο παρελθόν έχει ακολουθηθεί).



Βεβαίως σαν συνδυασμός αναγνωρίζουμε και στηλιτεύουμε το γεγονός ότι η αντιπροσωπευτικότητα του εκλογικού σώματος είναι μηδαμινή, αφού η μεγάλη πλειοψηφία του ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν θα μπορέσει να ψηφίσει,  γεγονός που απαξιώνει τα συμβούλια μας και στερεί από την πλειοψηφία του ΕΕΠ και ΕΒΠ το Συνταγματικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές και της επιλογής των εκπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ.

Η  πραγματικότητα αυτή θα πρέπει να σημειωθεί ότι οφείλεται στις σοβαρές ευθύνες που υπάρχουν σε όσους έχουν εμπλακεί με την διαδικασία της σύνταξης και κύρωσης των αξιολογικών πινάκων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, διαδικασία που από την πλευρά μας είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες και καθυστερήσεις.

Επίσης το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ , στις επικοινωνίες που είχαμε, δήλωσε την πρόθεσή του να συμμετέχει κανονικά στις εκλογές, δημιουργεί την υποχρέωση στον συνδυασμό μας να συμμετέχει ενεργά στην εκλογική διαδικασία, προστατεύοντας τόσο το κύρος του θεσμού των εκλογών, όσο και το δικαίωμα των ψηφοφόρων στην επιλογή των εκπροσώπων τους.



Επειδή οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών και ωρών έχουν δημιουργήσει σε πολλούς συναδέλφους την εντύπωση ότι οι εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν, καλούμε όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, να ψηφίσουν δι΄ αλληλογραφίας, όπως προβλέπει το Π.Δ. 1/2003, η να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα στις 2/11/2016, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα όλους εκείνους τους συναδέλφους που δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα, εκλέγοντας τους πλέον ικανούς να στελεχώσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Οι Υποψήφιοι στον συνδυασμό «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

1
ΒΟΥΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

2
ΚΟΛΟΒΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

3
ΛΩΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

4
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

5
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

6

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
7

ΡΩΜΗΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
8

ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
9

ΦΛΟΓΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου