Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, φέτος, το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, φέτος, το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Το παράλληλο πρόγραμμα κοινωνικής ανακούφισης από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και το οποίο θα αντισταθμίζει τις δυσμενείς συνέπειες της δημοσιονομικής πειθαρχίας παίρνει σάρκα και οστά στον χώρο της Παιδείας, με τη  εκκίνηση  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά   προγράμματος  Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο. Φέτος τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά. Την 1η Δεκεμβρίου 2016 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα που θα ολοκληρωθούν  στα τέλη Μαϊου 2017. Για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια θα υλοποιηθεί  ένα πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας τόσο μεγάλης διάρκειας σε πλήθος μαθημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα  μεγάλο αριθμό μαθητών να έχουν  δωρεάν καθημερινή βοήθεια  στο μεγαλύτερο διάστημα του  διδακτικού έτους .
Παιδιά  που προέρχονται από λιγότερο ευνοημένες οικονομικά  κοινωνικές ομάδες, αλλά και όχι μόνον, θα υποστηρίζονται  πλέον από το πρόγραμμα και θα αναπληρώνουν τις τυχόν μαθησιακές τους αδυναμίες, ώστε η κατάκτηση της γνώσης και η προαγωγή των δεξιοτήτων να γίνει κοινό κτήμα  για όλους τους μαθητές.Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 8.762.652 ευρώ.
Σε  συνθήκες οικονομικής στενότητας  και δημοσιονομικής κρίσης  η κυβέρνηση όχι μόνο συγκρατεί την πτώση των δημοσίων δαπανών για την Παιδεία στο 2,8% επί του ΑΕΠ αλλά συνεχίζει  με σταθερότητα και συνέπεια μια πολιτική που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και τη μείωση της σχολικής  διαρροής, προσφέροντας  Αντισταθμιστική Εκπαίδευση  σε όσους μαθητές την έχουν ανάγκη και υλοποιώντας προγράμματα  Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο και  Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στο Λύκειο. Με τον τρόπο αυτό εγγυόμαστε το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και κάνουμε πράξη την ισότητα ευκαιριών .
Η ενισχυτική διδασκαλία θα ξεκινήσει σε 500 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά τη χώρα (ένα από αυτά θα λειτουργήσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων στην Αυλώνα), όπου θα εργαστούν  1000 αναπληρωτές καθηγητές,  οι οποίοι θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον Πίνακα Αναπληρωτών.
Το Ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος  2016-2017 προβλέπει :
Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, Αγγλικά 2  ώρες συνολικά 11ώρες.
Για την Β’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3ώρες, Φυσική 1ώρα, Χημεία 1 ώρα, Αγγλικά 2 ώρες  συνολικά 12 ώρες.
Για την Γ’ Γυμνασίου : Μαθηματικά 3 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, Χημεία 1 ώρα, Αγγλικά 2ώρες  συνολικά 12 ώρες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας ως τις  3 Νοεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου