Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η θέση της υποψήφιας Αιρετής Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας και Γ.Γ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Σοφίας Μαχαίρα για τη διαδικασία των εκλογών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π./Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Θεωρώ ότι οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς τη δυνατότητα συμμετοχής ως εκλογέων όλων των αναπληρωτών που αναμένεται ακόμη να προσληφθούν για το σχολικό έτος 2016-2017,  θα είναι εκλογές με ‘’νόθο’’- μη αντιπροσωπευτικό εκλογικό σώμα. 
Είναι γνωστό ότι στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού πλην των Σχολικών Νοσηλευτών, δεν έχουν ακόμη προσληφθεί. Επιπλέον, οι αναπληρωτές του Ε.Β.Π. που κλήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, είναι βέβαιο ότι θα προλάβουν να συμπεριληφθούν στους πίνακες εκλογέων;  Θεωρώ άδικο το να μην έχει δυνατότητα ψήφου για τους αιρετούς εκπροσώπους των υπηρεσιακών συμβουλίων, η πλειοψηφία των ειδικοτήτων των αναπληρωτών.
Με χαρά θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου, σε περίπτωση που δεν αναβληθούν οι εκλογές από το Υπουργείο, και καλώ τις συνυποψήφιές μου για το ΠΥΣΕΕΠ  Κεντρικής Μακεδονίας να πράξουμε από κοινού το ίδιο. Εύχομαι το ίδιο να προκρίνουν και οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών για τα λοιπά ΠΥΣΕΕΠ και το ΚΥΣΕΕΠ.
Τέλος, συμφωνώ με την πρόταση του αιρετού του ΠΥΣΕΕΠ κου Δ.Αρβανίτη ως προς τη διαδικασία, προκειμένου να διασφαλιστεί συντονισμένα η απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων σε όλες τις Π.Δ.Ε. μέσω των αντίστοιχων περιφερειακών συλλόγων και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (για το ΚΥΣΕΕΠ και για τις περιφέρειες όπου δεν έχει συσταθεί περιφερειακός σύλλογος). Θα μπορούσε αυτό (οι εξουσιοδοτήσεις της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων προς το Δ.Σ. των Συλλόγων) να προετοιμαστεί μέχρι και τη Δευτέρα ούτως ώστε, εάν δεν έχουμε επίσημη αναβολή από το υπουργείο, την Τρίτη συντονισμένα και μαζικά να κατατεθούν όλες μαζί στις αντίστοιχες ΠΔΕ για τα ΠΥΣΕΕΠ και στη Γ.Γραμματεία του ΥΠΠΕΘ για το ΚΥΣΕΕΠ.
Με εκτίμηση
Σοφία Μαχαίρα
Υποψήφια αιρετή για το ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου