Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ




Αθήνα, 31-10-2016

                                                                          
ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Συνοψίζοντας σχετικά με τα πεπραγμένα για την αναβολή των εκλογών:  

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

για την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αποτελεί πρωταρχικής σημασίας στόχο η ενότητα όλου του κλάδου (μόνιμων και αναπληρωτών). Σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο για τους αναπληρωτές, θεωρήσαμε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς, εξού και οι αντίστοιχες ενέργειες της ομοσπονδίας και ως προς το στόχο της διασφάλισης του να μπορέσουν να εξασκήσουν το δικαίωμά τους να εκλέξουν αιρετούς εκπροσώπους για τα υπηρεσιακά συμβούλια. 

Ο στόχος της ενότητας όλων –αναπληρωτών και μονίμων- επιτυγχάνεται μέσα από πράξεις και δράσεις ουσιαστικές και όχι μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων αλληλογραφίας την τελευταία στιγμή προς δημιουργία εντυπώσεων. Επίσης, σημαντικό προαιπαιτούμενο της ουσιαστικής επικοινωνίας –σε οποιαδήποτε μορφή της- αποτελεί το αμφίδρομο της διαδικασίας. Το να ενημερώνουμε με διάφορους τρόπους (προφορικούς, γραπτούς, τηλέφωνα, κοκ) και κάποιοι να παραμένουν ανενημέρωτοι μέχρι τελευταία στιγμή, ή/και να μην επιστρέφουν την επικοινωνία-ενημέρωση, αποτελεί πρόβλημα. Εάν κάποιος (είτε αιρετός είτε υποψήφιος αιρετός είτε πρόεδρος περιφερειακού συλλόγου είτε μέλος της ομοσπονδίας) έχει όρεξη και διάθεση να δράσει και να συντονιστεί με τις δράσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., είμαστε πάντα εδώ για να συζητήσουμε και να δρομολογήσουμε τα δέοντα κάθε φορά. Όλοι σε κρίσιμες στιγμές, καλούμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Από λόγια και ανακοινώσεις χορτάσαμε, από πράξεις υπολειπόμαστε.
  
Εν κατακλείδι:

Από το υπουργείο παιδείας μόλις σήμερα λάβαμε την απάντηση ότι ο μη διορισμός όλων των αναπληρωτών δεν στοιχειοθετείται νομικά ως λόγος αναβολής των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).

Η συμμετοχή των υποψήφιων αιρετών για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια στην πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. περί de facto αναβολής των εκλογών, όπως είδαμε από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ήταν πολύ μικρή (2 από 6 υποψήφιους στην Αττική, 2 από 3 υποψήφιους στην Κ.Μακεδονία, 2 από τους 4 υποψήφιους στο Ν.Αιγαίο, 4 από 4 υποψήφιους στην  Ήπειρο).

Η συμμετοχή των υποψήφιων αιρετών για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο στην πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., σε πρώτο χρόνο αφορούσε σε 3 από 9 υποψήφιους του Πανελλήνιου Ενωτικού Ψηφοδελτίου, ενώ σε δεύτερο χρόνο σύσσωμο το Πανελλήνιο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο δε δέχτηκε την πρόταση της ομοσπονδίας για απόπειρα αναβολής των εκλογών με ομαδική παραίτηση, παραθέτοντας τους λόγους που επικαλέστηκε στην επείγουσα χθεσινοβραδινή σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, από τους επιπλέον συνδυασμούς-ψηφοδέλτια [α) του  ΠΑΜΕ σε δύο ΠΥΣΕΕΠ και το ΚΥΣΕΕΠ και β) τους μεμονωμένους υποψήφιους με ξεχωριστά ψηφοδέλτια σε ένα ΠΥΣΕΕΠ], δεν υπήρξε καμία δημόσια τοποθέτηση, ούτε και ενημέρωση της ομοσπονδίας από πλευράς των εκπροσώπων τους. 


Συμπερασματικά οι εκλογές δεν αναβάλλονται, ούτε επίσημα ούτε de facto. Συνεπώς καλούνται όσοι περιλαμβάνονται στους πίνακες εκλογέων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου του 2016.





  Με εκτίμηση



Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Στάθης Καρπενησιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου