Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Από τις 7 σήμερα το βράδυ τα αποτελέσματα των μετεγγραφών στην ιστοσελίδα του Υπουργείου


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από τις 7 σήμερα το βράδυ τα αποτελέσματα των μετεγγραφών στην ιστοσελίδα του Υπουργείου

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής είναι διαθέσιμα από σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, μετά τις 19:00.
 Για πρώτη φορά, όσο υπάρχει ο θεσμός των μετεγγραφών, αυτές δημοσιοποιούνται μέσα σε μια εβδομάδα από την υποβολή των αιτήσεων. Μάλιστα οι μετεγγραφές πραγματοποιούνται, για πρώτη φορά επίσης, στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους.
 Η έκδοση των αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών μετεγγραφών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα οφείλεται στην άμεση υλοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και του ΥΠΟΙΚ, του ευρύτερου σχεδιασμού της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σίας Αναγνωστοπούλου, σχετικά με τις μετεγγραφές.
 Στo πλαίσιo αυτού του σχεδιασμού, η επιτυχής ηλεκτρονική διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων των δύο Υπουργείων είχε ως αποτέλεσμα την άμεση παροχή αξιόπιστων στοιχείων στην αρχή του ακαδημαϊκού εξαμήνου, με πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.
 Συνολικά υποβλήθηκαν 12.318 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν δεκτές και εξετάστηκαν οι 11.762 (οι υπόλοιπες 556 αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής) και οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 5.169, δηλ. ποσοστό 44%.
 Σημειώνεται ότι ενστάσεις – αιτήσεις θεραπείας μπορούν να υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, ενώ οι εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων της υπ’ αρ. Φ.151/17897/Β6 (ΦΕΚ 358 Β΄) ΚΥΑ (ποσοστό 5%), μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016.
 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή με τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μέσω του σχετικού συνδέσμου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου