Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια"




Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 29-10-2016
 Αριθμ. Δ.Τ.: 013

Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ενόψει των αρχαιρεσιών για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Β/θμιας Εκπ/σης, που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου,
υ π ε ν θ υ μ ί ζ ο υ μ ε :
1.           Ότι ΔΕΝ πρόκειται για εκλογές συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και έκφρασης των εκπαιδευτικών.
2.           Ότι τα θέματα που απασχολούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι καθαρώς υπηρεσιακά (υπηρεσιακές μεταβολές, λειτουργικά θέματα σχολείων, κλπ) και οφείλουν να
περιορίζονται στο ρόλο που προβλέπει για αυτά ο Νόμος.
3.           Ότι ΔΕΝ νοείται η άσκηση «πολιτικής» μέσα σε αυτά, ούτε να χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο για εφαρμογή ή στήριξη πολιτικών επιλογών.
4.           Ότι η συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελεί ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ του Κλάδου και έχει στόχο τον έλεγχο των πράξεων της Διοίκησης και τη συμμετοχή των εργαζομένων στις υπηρεσιακές Αποφάσεις ΔΙΑ της ΨΗΦΟΥ των αιρετών τους εκπροσώπων.
5.           Ότι οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στα Συμβούλια οφείλουν να διασφαλίζουν
τη νομιμότητα των Αποφάσεων της Διοίκησης εξ’ ονόματος και για λογαριασμό ΟΛΩΝ των
εργαζομένων, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, ιδεολογίας και κομματικής προτίμησης.

Θεωρούμε λοιπόν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός ότι οι εκλογές πραγματοποιούνται με
«παραταξιακά» ψηφοδέλτια με πολιτική – κομματική ταυτότητα που βρίσκονται σε ευθεία επικοινωνία, σχέση και εξαρτήσεις με τα Κόμματα, που είτε κυβερνούν, είτε αντιπολιτεύονται.
Κοντά σε όλα αυτά, αποτελεί μόνιμο πρόβλημα της Τ.Ε.Ε. ότι μετά την ενοποίηση
της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης καταργήθηκαν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Τεχνικής Εκπαίδευσης. Από τότε, τα πολύπλοκα και ειδικά θέματα της Τ.Ε.Ε. αντιμετωπίζονται μέσα από τα Συμβούλια της γενικής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης. Μόνο τυχαίως και εντελώς συμπτωματικά μπορεί να βρεθεί σε αυτά υπηρεσιακό στέλεχος ή αιρετός που να έχει υπηρετήσει στα σχολεία της Τ.Ε.Ε. και να γνωρίζει τα θέματά μας. Η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την αντιπροσώπευση των εκπαιδευτικών της Τ.Ε.Ε. ΟΥΤΕ στα θέματα που αφορούν ΕΙΔΙΚΑ και ΜΟΝΟ σε αυτήν !
Μετά από όλα τα παραπάνω,
κ α λ ο ύ μ ε
όλους τους συναδέλφους της Τ.Ε.Ε. να στηρίξουν υποψηφιότητες αιρετών που υπηρετούν στα σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ή γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες λειτουργίας και τα προβλήματα των πολύπαθων σχολείων μας και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτά, ασχέτως κλάδου και ειδικότητας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Σεκεριάδης
Ο Γενικός Γραμματέας Παλαιολόγος Δούρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου