Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε. ΣΕ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΚΑΙ Ε.Ε.Π. ΣΕ ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ.





Το πρόβλημα που επεσήμανε η Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ και που είχε να κάνει με το γνωστό θέμα της επιλεξιμότητας των Περιφερειών Αττικής, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας και εν μέρει Στερεάς Ελλάδας και που αφορούσε στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι πιστώσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε. για ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και Ε.Ε.Π. για Ε.Δ.Ε.Α.Υ./ΚΕ.Δ.Δ.Υ., μπορούμε να πούμε πως βαίνει προς διευθέτηση, αφού έγινε η αναγκαία νέα κατανομή και αυτή τη στιγμή αναμένεται η έγκριση από την Διαχειριστική αρχή, ώστε από αύριο να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης, σε πρώτη φάση, των εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε. στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας και λίγο αργότερα του Ε.Ε.Π. στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Οι αριθμοί διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αλλά διαφαίνεται μια σχετικά επαρκής κάλυψη των αναγκών, αλλά εδώ πρέπει να επισημάνουμε επίσης πως οι πολυδαίδαλες λεπτομέρειες των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, εν πολλοίς ευθύνονται για τις αστοχίες στους αριθμούς και στα χρονοδιαγράμματα πρόσληψης.


Βασίλης Βούγιας
21/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου