Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο ΝΟΗΣΙΣ


 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο ΝΟΗΣΙΣ

Επίσκεψη στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τον Πρωθυπουργό, συνοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Κώστα Φωτάκη, του Υπουργού Επικρατείας, κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Αλέξη Χαρίτση, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, καθηγητής Μιχάλης Σιγάλας και μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τον ξενάγησαν στους χώρους και τα Εκθετήρια του Ιδρύματος.
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε ακόμη με ομάδα παιδιών προσφύγων που πραγματοποιούσαν επίσκεψη στο χώρο.
Στην ομιλία που ακολούθησε, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων, ευχαρίστησαν την Πολιτεία για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει, καθώς με την υποστήριξή της το ΝΟΗΣΙΣ διέφυγε τον κίνδυνο διακοπής των δραστηριοτήτων του και άρχισε μια νέα αισιόδοξη και ανοδική πορεία.
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο και τις δραστηριότητες του ΝΟΗΣΙΣ, που ως κύριο στόχο έχει την εκλαΐκευση της επιστήμης και από το μεγάλο αριθμό των μαθητών που το επισκέπτονται ετησίως και απασχολούνται στα προγράμματά του, ενώ παράλληλα τόνισε τη μοναδικότητα του Ιδρύματος στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει το έργο και τη σημαντική συμβολή του Ιδρύματος στη διάδοση της γνώσης και τον πολιτισμό και θα συνεχίσει να το υποστηρίζει έμπρακτα.
Ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης δήλωσε: «Δύο είναι τα κεντρικά μηνύματα από την παρουσία του Πρωθυπουργού στο ΝΟΗΣΙΣ: Η γνώση που παράγεται από την Έρευνα να αποτελεί σημαντικό στήριγμα για την κοινωνία, ειδικότερα στις συνθήκες κρίσης που βιώνει η χώρα. Επίσης, οι πρωτοβουλίες όπως του ΝΟΗΣΙΣ που προσφέρουν εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό πρόγραμμα στα προσφυγόπουλα με στόχο την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία, αποτελούν απτές εκφράσεις των αξιών, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς που χαρακτηρίζουν τον λαό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου