Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κου ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Ο.Λ.Μ.Ε. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ



 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε συνέχεια της καταγγελίας της ΟΛΜΕ σχετικά με την επιβολή ποινής στη Σχολική Σύμβουλο Μουσικής έχω να σας ενημερώσω τα εξής:
Ο οποιοσδήποτε Δημόσιος Υπάλληλος για να απουσιάσει από την υπηρεσία του, έστω και για υπηρεσιακούς λόγους, οφείλει να ενημερώσει την υπηρεσία του και να του χορηγηθεί η ανάλογη άδεια ή εντολή μετακίνησης, πράγμα που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε.
Το έγγραφο του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου αναφέρει επακριβώς: «………… Έπειτα από τα παραπάνω, προκύπτει ότι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι το μόνο, τυπικά αρμόδιο να κάνει δεκτή ως παραδεκτώς ασκηθείσα την ένσταση της εγκαλουμένης ενώπιόν του κατά της αποφάσεως του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, στη συνέχεια δε, εξετάζοντας την υπόθεση, να εξαφανίσει την πειθαρχική απόφαση και να ακυρώσει την πειθαρχική διαδικασία για παράβαση ουσιώδους τύπου, ήτοι, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου έκτου του ν.4057/2012 και να αναπέμψει την υπόθεση στη διοίκηση, προκειμένου η τελευταία να επαναλάβει την διαδικασία από το σημείο εμφιλοχωρήσεως του λάθους, παραπέμποντας την πειθαρχική υπόθεση απευθείας στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο».
Καθώς όμως το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει για να εξετάσει το εν λόγω θέμα και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες δεν είναι δυνατόν να ακυρωθεί η απόφαση και να ανακληθεί η ποινή που της επιβλήθηκε.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ «εμμονή» και ΚΑΜΙΑ «παρελκυστική πολιτική της Διοίκησης» εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
Αλήθεια τι υπερασπίζεται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την καταγγελία του: Το «δικαίωμα» ορισμένων στελεχών της εκπαίδευσης να απουσιάζουν από την υπηρεσία τους αδικαιολόγητα χωρίς συνέπειες;
Λαμία, 21.11.2016

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

 Χρήστος Δημητρίου

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/11/blog-post_84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου