Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ζωγραφίζει την «Άνοιξη», μαζί με το 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά «Άνοιξη»...Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στις 19.00...Καμίνια Πειραιά




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


19.00 Προσέλευση
19.30 Ξενάγηση – παρουσίαση της εικαστικής παρέμβασης
20.00 Χαιρετισμοί
20.30 Δρώμενο των μαθητών του 2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά  «Άνοιξη»
20.40 Μουσική συναυλία με τους:
Φωτεινή Δάρρα σε σύμπραξη με το συγκρότημα «Χορδές» του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
Νίκο Τουλιάτο και Ηχόδραση με την ομάδα κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ζωγραφίζει την «Άνοιξη»

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και το σχολείο ειδικής αγωγής Δ/θμιας Εκ/σης,   2ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά  «Άνοιξη», στα Καμίνια, σάς προσκαλούν την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στις 19.00, στη γιορτή παρουσίασης της εικαστικής παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας.
Δίνοντας ένα έμπρακτο δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στη διαφορετικότητα, ενάντια στον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση, τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ  κατόπιν αιτήματος της Διευθύντριας κας. Σκλαβενίτη Δήμητρας, ανέλαβαν πριν από πέντε μήνες την πρωτοβουλία αναμόρφωσης των χώρων της «Άνοιξης».
 Στο 2ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά  «Άνοιξη»  φοιτούν μαθητές από  13-22 ετών με νοητική υστέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες και σύνθετες μαθησιακές, γνωστικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές δυσκολίες ή προβλήματα ψυχικής υγείας.
Με τη συνδρομή εικαστικών και φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλώς Τεχνών, μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη φάση της κοινωνικής επανένταξης πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη εικαστική παρέμβαση τόσο στο εσωτερικό όσο και την πρόσοψη του 2.500 m2 κτιρίου, δίνοντάς του νέα όψη. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της εταιρείας οικοδομικών χρωμάτων ΤΡΑΚΑΔΑΣ.
Στις 28 Ιουνίου το σχολείο «παραδίδεται» επίσημα στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με μια γιορτή ανοικτή στη γειτονιά και την πόλη.       Η γιορτή θα αρχίσει με ξενάγηση στους χώρους του σχολείου για την παρουσίαση της εικαστικής παρέμβασης, θα συνεχιστεί με δρώμενο των μαθητών του 2ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά  «Άνοιξη»  και θα ολοκληρωθεί με συναυλία από το συγκρότημα «Χορδές», την Ομάδα Κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και την αφιλοκερδή συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα και του Νίκου Τουλιάτου με το μουσικό του σχήμα  Ηχόδραση.
Στον προαύλιο χώρο, όπου θα πραγματοποιηθούν τα δρώμενα και η συναυλία, θα εκτίθεται, επίσης, η εικαστική εγκατάσταση «Η σκοτεινή πλευρά της κερήθρας», δημιουργία των μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ με την καθοδήγηση και εμψύχωση του εικαστικού Κώστα Σαχπάζη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
19.00 Προσέλευση
19.30 Ξενάγηση – παρουσίαση της εικαστικής παρέμβασης
20.00 Χαιρετισμοί
20.30 Δρώμενο των μαθητών του ΕΕΕΕΚ «Άνοιξη»
20.40Συναυλία

Πληροφορίες:                                                                                                     2ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ.  Πειραιά «Άνοιξη», Κεχαγιά 6, Καμίνια, Πειραιάς ,                               τηλ. 210-4206007   e-mail:   mail@2eeeek-peiraia.att.sch.gr                            Ιστοσελίδα:   http://2eeeek-peiraia.att.sch.gr/                                                                             ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, 210 4220708, info@kethea-nostos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου